Reţele sociale

articolul anterior articolul urmator

Angajaţii Facebook, revoltaţi de refuzul lui Zuckerberg de a acţiona împotriva lui Trump

5
1 Jun 2020 18:13:42
Autor: Andrei Brînduşescu
FOTO Guliver / Getty Images / Chip Somodevilla
FOTO Guliver / Getty Images / Chip Somodevilla

Într-un moment rar de revoltă, angajaţii Facebook şi-au vărsat nemulţumirile pe Twitter, acuzându-l pe Mark Zuckerberg pentru faptul că postările preşedintelui american sunt în continuare vizibile pe reţeaua de socializare pe care o controlează.

Vineri, Mark Zuckerberg anunţa că nu este de acord cu felul în care Twitter a interpretat o frază folosită de preşedintele american într-una din postările sale, ca fiind o instigare la violenţă şi o încurajare a poliţiştilor de a împuşca protestari. Fraza respectivă (”When the looting starts, the shooting starts”) a fost folosită de un segregaţionist, şeful poliţiei din Miami în anul 1967, iar Twitter a decis să ascundă postarea lui Trump.

Astfel, şeful Facebook a decis ca postarea preşedintelui (care a născut un nou război între Twitter şi liderul SUA) să rămână vizibilă pe platforma sa, un lucru care atrage acum criticile angajaţilor, exprimate bineînţeles, pe Twitter.

Andrew Crow, liderul de design pentru Portal, un produs Facebook, a scris: ”Oferirea unei platforme pentru a incita la violenţă şi a răspândi dezinformare este inacceptabilă, indiferent cine eşti. Nu sunt de acord cu poziţia luată de Mark şi voi încerca să fac o schimbare în acest lucru”.

Un mesaj similar a avut şi Jason Stirman, un membru al diviziei R&D (cercetare şi dezvoltare) al aplicaţiei Lucid, deţinută de asemenea de Facebook: ”Nu ştiu ce să fac, dar ştiu că să nu fac nimic ar fi inacceptabil. Sunt un angajat al Facebook care nu este de-acord cu decizia lui Mark de a nu face nimic cu privire la ultimele postări ale lui Trump, care instigă în mod clar la violenţă. Nu sunt singurul din Facebook (n.r. cu această opinie). Nu există o poziţie neutră cu privire la rasism.”

Opinia celor doi este împărtăşită şi de alţi angajaţi, precum directorul diviziei de product management, Jason Toff, şi product designer-ul Sara Zhang, arată The Guardian. Este un moment rar de nemulţumire din partea angajaţilor uneia dintre cele mai mari companii de tech din lume, faţă de un şef neobişnuit cu a fi criticat de cei care lucrează pentru el.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Beta Alfa
1.06.2020, 18:17:10

Sa isi dea dea demisia daca nu le convine. E simplu.

+1 (5 voturi)
Aspida
1.06.2020, 18:27:17

. e plină lumea de idiotili (idioți utili)… 😲 felicitări Muntelui de Zahăr 👏 🐵♒️

+1 (3 voturi)
Alfa Omega
1.06.2020, 18:43:17

Zuckerberg , isi protejaza afacerea si se fereste de o implicare directa in conflictul dintre clientii sai !

+3 (5 voturi)
cumnatu_lu_cumatru
2.06.2020, 19:21:36

asa e cand la ei nu e curaj sa cada peste fereastra. uite in rusia toate ferestrele nemultumitilor sunt deschise. ei dar cupa cu capac, la americani politia iti baga genunchiul in gat. numai democractie si libertate vezi astazi peste tot

0 (0 voturi)
pop adriana
2.06.2020, 21:00:13

Nu inteleg:nu ai libertatea propriilor pareri,opinii,personale sau in cadrul firmei in care esti majoritar?Vine un angajat si iti dicteaza parerea lui?Mr.Z,concediaza-i,gasesti oricand salariati si pace in firma

-1 (1 vot)