Reţele sociale

articolul anterior articolul urmator

Angajaţii Twitter au spionat conturi ale vedetelor în ultimii ani

0
28 Jul 2020 11:30:22
Autor: Andrei Brînduşescu

Noi detalii ies la iveală despre conduita angajaţilor Twitter din ultimii ani, în urma atacului cibernetic suferit de Twitter în urmă cu două săptămâni.

Un raport al celor de la Bloomberg spune că CEO-ul Jack Dorsey şi consiliul director al Twitter au fost avertizaţi cu privire la activităţi de spionaj făcute de angajaţii lor încă din 2015. Se pare că în jur de 1500 de angajaţi ai Twitter ar fi direct implicaţi în această problemă, folosindu-se de poziţia lor în companie pentru a spiona conturi ale vedetelor şi a obţine mail-urile şi numerele de telefon ale milioane de utilizatori ai reţelei sociale.

Deşi nu pot obţine acces direct la conturile de Twitter ale utilizatorilor, angajaţii le-ar fi putut folosi pentru a le urmări şi pentru a obţine date care să îi ajute să le spargă ulterior, spune un fost angajat al Twitter, citat de Bloomberg.

De asemenea, se pare că un număr important de angajaţi creau tichete de suport false, care le permit în mod normal să verifice lucruri precum adresa IP şi locaţia deţinătorului contului pentru a spiona celebrităţi precum Beyoncé.

Unii dintre angajaţii vinovaţi ar fi fost ulterior contractaţi de compania Cognizant Technology Solutions, fiind însă concediaţi după aflarea veştilor. Surse ale Bloomberg spun însă că există şi alţi angajaţi ai reţelei sociale care se folosesc în prezent de poziţia lor pentru a spiona conturile utilizatorilor.

Cazul breşei de securitate majoră înregistrată de Twitter în urmă cu două săptămâni este acum investigat de FBI şi poate duce la o nouă situaţie dificilă pentru un gigant din social media, similar cu Cambridge Analytica. Se pare însă că Twitter nu consideră o prioritate rezolvarea acestor probleme de securitate interne pentru moment, conform foştilor angajaţi.

”Management-ul Twitter a întârziat adesea să acţioneze în privinţa unor actualizări de securitate internă, prioritizând produsele şi funcţiile dedicate consumatorilor” notează un fost angajat al companiei.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii