Reţele sociale

articolul anterior articolul urmator

Artistul care te va face să vrei un cont pe Instagram reimaginează scene obişnuite în scene de desene animate

0
27 May 2014 09:07:27
Autor: Răzvan Băltăreţu
Astfel de fotografii l-au făcut celebru pe Marty Cooper. FOTO Adevărul
Astfel de fotografii l-au făcut celebru pe Marty Cooper. FOTO Adevărul

Există câteva persoane de urmărit neapărat pe Instagram, iar Marty Cooper este una dintre ele. El este un desenator foarte bun şi s-a gândit să combine asta cu plăcerea de a face poze. Pozele şi videoclipurile realizate de el sunt publicate pe Instagram şi iată de ce e popular.

Marty Copper, cunoscut drept Hombre McSteez pe Instagram, este şi desenator, şi fotograf, şi artist. El desenează pe folii transparente diverse personaje, monştrii veseli, pe care le suprapune peste decorul obişnuit. Lângă o prăjiută pe jumătate mâncată, pune un monstru care o devorează, printre maşinile de pe o autostradă pune un monstru să alerge. Şi fotografiile şi videoclipurile sunt încărcate pe Instagram.

Cooper foloseşte un iPhone 5 pentru a-şi surprinde personajele la lucru, iar în urmă cu câteva zile a alcătuit şi un videoclip pentru YouTube. L-a denumit „Realitate Aug(De)mentată“. Tehnica folosită de Cooper era utilizată cândva de vechii desenatori, dar de când cu programele pentru computere care pot face mai repede şi mai bine asta, nu mai e nevoie. Totuşi, Cooper a reuşit să reînvie tehnica într-un stil potrivit actualelor vremuri.

El desenează zeci de poziţii ale personajului pe care îl alege pentru o scenă, apoi face o poză pentru fiecare poziţie. Ca şi cum ai redesena scena din nou şi din nou pentru a obţine un efect cinematic. Apoi, uneşte toate pozele şi îi rezultă un videoclip deopotrivă interesant şi amuzant. Ceea ce creează el, după cum şi-a denumit munca, este un „univers plin de personaje de desene animate“. Un om la fel de interesant de urmărit este şi Francois Dourlen. Am scris mai multe despre el aici.

Videoclipul creaţiilor lui Cooper. 

O parte din creaţiile sale disponibile pe Instagram.

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările