Reţele sociale

articolul anterior articolul urmator

Ca şi „mort”: Israelienii ridiculizează noul nume al companiei care deţine Facebook

4
30 Oct 2021 05:15:24
Autor: Mălina Gîndu
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Schimbarea de nume a companiei care deţine Facebook, Instagram şi Whatsapp a stârnit valuri de ironii în Israel, unde cuvântul „Meta” sună ca şi cuvântul ebraic pentru "mort", realtează BBC.

Mai multe persoane au intrat pe Twitter pentru a-şi împărtăşi părerea despre noul nume sub hashtag-ul #FacebookDead.
 
Voluntarii de la serviciul de salvare Zaka au participat şi ei la glumă, spunându-le urmăritorilor lor de pe Twitter: "Nu vă faceţi griji, ne ocupăm de asta".
 
Un alt utilizator Twitter a scris : "Vă mulţumim că le oferiţi tuturor vorbitorilor de ebraică un motiv bun să râdă.".
 
Totuşi, Facebook nu este singura companie care a fost ridiculizată din cauza traducerilor brandului său.
 
Când KFC a ajuns în China în anii '80, motto-ul său "finger lickin’ good" nu a fost prea bine primit de localnici.Traducerea în mandarină a motto-ului era "mănâncă-ţi degetele". Dar acest lucru nu a dăunat prea mult companiei. KFC este unul dintre cele mai mari lanţuri de fast-food din ţară.
 
Rolls-Royce a schimbat numele maşinii sale Silver Mist, deoarece „mist” se traduce în germană prin "gunoi de grajd". Maşina a fost redenumită Silver Shadow.
 
Similar, când Nokia a lansat telefonul Lumia în 2011, acesta nu a avut parte de reacţia la care se aştepta compania. În spaniolă, Lumia este un sinonim pentru prostituată, deşi se pare că apare doar în dialectele cu o puternică influenţă ţigănească.
 
Honda era cât pe ce să-şi numească noua maşină „Fitta”, care este o descriere vulgară pentru vagin în suedeză. Se pare că termenul nu se traducea într-un mod favorabil nici în alte limbi.În acest caz, problema a fost detectată la timp şi s-a luat decizia de a numi vehiculul „Jazz” în majoritatea ţărilor.
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Utilizator Adevărul
30.10.2021, 05:35:16

Comentariu considerat abuziv.

= aceeaşi mizerie
30.10.2021, 08:46:39

Oricum, numele care caracterizează cel mai bine "reţeaua" e fakebook... Nu că alte "reţele sociale" ar fi mai cu moţ, toate fiind mai mult dăunătoare decît ajutătoare celor care le folosesc, sau mai rău, a celor care "trăiesc" mai mult virtual ( a se citi : "fals"), prin intermediul acestora...

-5 (9 voturi)
Ionel Marcu
30.10.2021, 09:54:13

Și Dacia exportată acum 20 de ani în America de Sud se numea NOVA, adică „nu merge” în spaniolă. Euro trebuia inițial să se numească ECU dar au protestat portughezii, acest cuvânt înseamnă ceva neplăcut în limba lor.

+7 (7 voturi)
geek-a-contra
30.10.2021, 12:28:38

gurile rele spun ca noua denumire este forma pe scurt a starii in care a evoluat facebookul: meta-staza

+8 (8 voturi)
Modifică Setările