Reţele sociale

articolul anterior articolul urmator

Cofondatorul Neuralink spune că putem construi Jurassic Park, recrea dinozauri şi specii noi

2
7 Apr 2021 17:28:47
Autor: Adrian Pogîngeanu
Jurassic Park din Hollywood, Los Angeles. FOTO Shutterstock
Jurassic Park din Hollywood, Los Angeles. FOTO Shutterstock

Max Hodak, cofondator al Neuralink alături de Elon Musk, care s-a remarcat recent spunând că ar adera la o religie care permite consumul de droguri şi că interfaţa creier-computer a companiei sale va revoluţiona jocurile, revine cu o afirmaţie controversată, că am putea să construim un Jurassic Park.

„Probabil am putea construi Jurassic Park dacă am vrea”, a scris Hodak pe Twitter. „Nu ar fi dinozauri autentici genetic. Poate după 15 ani de reproducere combinată cu inginerie putem obţine specii noi, super exotice.”

 

„Jurassic Park” şi „Jurassic World” alcătuiesc o franciză de cinci filme - cu un al şaselea în lucru - toate bazate pe romanul de succes al lui Michael Crichton despre cât de rea a fost ideea de a deschide un loc precum Jurassic Park. Privind pogresele recente în materie de cercetare genetică  ideea de a cree fiinţe complet noi pare atrăgătoare, deşi există o mare diferenţă între ceea ce este posibil, ceea ce este fezabil şi o idee bună.

Dar nu e vorba doar de distracţie şi jocuri atunci când te joci de-a Dumnezeu şi creezi noi dinozauri. Hodak a adăugat mai târziu că reapariţia ar putea fi un instrument valoros pentru creşterea biodiversităţii, poate pentru că ne aflăm în mijlocul unei ere de extincţie în masă.

„Biodiversitatea este cu siguranţă valoroasă; conservarea este importantă şi are sens ”, a scris pe Twitter Hodak câteva minute mai târziu. „Dar de ce ne să neoprim aici? De ce nu încercăm să generăm diversitate nouă? "

De ani de zile, conservatoriştii şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la reînvierea speciilor dispărute, în parte deoarece ecosistemele în care au trăit aceste specii, dintr-un motiv sau altul, au continuat fără ele. În acest scop, reînvierea speciilor - şi în special crearea unor forme noi de biodiversitate - ar fi nefuncţională ca şi introducerea unei noi specii invazive într-un ecosistem care nu mai este echipat să o susţină.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

ana_
7.04.2021, 18:06:02

Să construim parcul, condiția unică fiind ca el personal să-i hrănească zilnic pe dinozauri, începând cu carnivorii.

+2 (2 voturi)
Realist
7.04.2021, 18:56:33

Ana, reao ! :)) PS: in curand, orice "inginerie" biologica va fi posibila si la indemana celor "interesati" . Si d-alea bune si d-alea rele (covidul va parea doar o mica neplacere ...) Sper sa nu apuc vremea lui "V-am zis io !"

+5 (5 voturi)
Modifică Setările