Reţele sociale

articolul anterior articolul urmator

Cum poate spiona Facebook: un bug al aplicaţiei pentru iOS permitea accesul în camera telefonului

0
13 Nov 2019 19:19:06
Autor: Andrei Brînduşescu
FOTO EPA – EFE / Michael Reynolds
FOTO EPA – EFE / Michael Reynolds

Facebook a anunţat că o problemă a aplicaţiei permitea accesarea camerei iPhone-ului unei persoane în momentul în care aceasta se uita în News Feed.

Bug-ul a fost descoperit de Joshua Maddux, proprietarul firmei de web design 95Visual, şi se pare că afectează exclusiv dispozitivele care rulează iOS. Maddux şi-a făcut publică descoperirea pe Twitter, unde a postat un videoclip care arată cum camera telefonului său rula în fundal, în timp ce el se afla în News Feed-ul Facebook.

”Am crezut că am deschis camera din greşeală” spune Maddux într-un email adresat celor de la CNN. ”Apoi, am observat sâmbătă seară, în timp ce închideam un videoclip de pe Facebook că aplicaţia de cameră era din nou deschisă”.

Jerry Gamblin, un inginer de securitate de la Kenna Security, a reuşit să reproducă bug-ul, şi a menţionat că ”nu există nicio indicaţie că datele camerei sunt transmise către Facebook”. El recomandă totuşi utilizatorilor Facebook să revoce accesul aplicaţiei la cameră, din meniul de setări al telefonului.

”Nu am observat vreo dovadă că fotografii sau videoclipuri au fost încărcate pe site-ul nostru datorită acestui bug. Trimitem rezolvarea sa către Apple astăzi” a menţionat ieri un purtător de cuvânt al gigantului american. Nu se ştie încă dacă firma din Cupertino a primit această rezolvare şi dacă a şi pus-o în aplicare.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările