Reţele sociale

articolul anterior articolul urmator

Edward Snowden a uitat să dezactiveze notificările Twitter şi a primit 47 de GB de mesaje pe email

0
3 Oct 2015 14:04:13
Autor: Bogdan Enache
Edward Snowden
Edward Snowden

Fostul agent al National Security Agency (NSA) Edward Snowden şi-a deschis marţi un cont pe platforma de microblogging Twitter şi a devenit rapid unul dintre cei mai urmăriţi membri ai acesteia.

Pentru un fost agent NSA cu cunoştinţe vaste în domeniul sistemelor informatice, Snowden a făcut o greşeală cel puţin copilărească. Actualul activist din domeniul protejării vieţii private, refugiat în Rusia, unde a obţinut azil temporar, a uitat să dezactiveze opţiunea de notificare prin email referitor la ceea ce se întâmplă pe reţeaua de socializare legat de contul său şi a primit câte un mesaj de fiecare dată când cineva distribuia un mesaj postat de Snowden sau interacţiona cu contul său de Twitter. În cele din urmă, fostul agent NSA a descoperit ca a primit 47 de GB de mesaje email. In condiţiile în care un mesaj email de acest tip are dimensiuni foarte mici, se poate trage concluzia că milioane de mesaje au inundat adresa de email a lui Snowden.
 
 
Informaţia a fost publicată pe Twitter de Edward Snowden însuşi.
 
 
Edward Snowden şi-a deschis cont pe platforma online Twitter la îndemnul astrofizicianului Neil DeGrasse Tyson, în timpul unui interviu pe care omul de ştiinţă i l-a luat fostului agent NSA.
Snowden a atras peste 1,2 milioane de fani pe Twitter în doar trei zile de la deschiderea contului. El urmăreşte, însă, doar contul de Twitter al NSA.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările