Reţele sociale

articolul anterior articolul urmator

Facebook va crea 10.000 de locuri de muncă în UE pentru a contribui la construirea „metaversului”

0
18 Oct 2021 06:35:09
Autor: Malina Gindu
FOTO:Shutterstock
FOTO:Shutterstock

Gigantul social media Facebook a anunţat duminică că va crea 10.000 de noi locuri de muncă de înaltă calificare în cadrul Uniunii Europene (UE) în următorii cinci ani, pentru a ajuta la construirea aşa-numitului metavers, informează dpa.

Compania recrutează colaboratori pentru a dezvolta o „nouă fază a experienţelor virtuale interconectate folosind tehnologii precum realitatea virtuală şi augmentată” - metaversul, a declarat vicepreşedintele Facebook al politicii şi afacerilor publice Nick Clegg, într-un comunicat.
 
"Metaversul are potenţialul de a ajuta la deblocarea accesului la noi oportunităţi creative, sociale şi economice. Iar europenii îl vor modela chiar de la început", se spune în comunicat.
 
În septembrie, Facebook a investit 50 de milioane de dolari pentru construirea metaversului, zonă în care companii precum Roblox Corp (RBLX.N) şi producătorul „Fortnite”, Epic Games, au dezvoltat deja proiecte.
 
Compania a lansat mai devreme anul acesta un test al unei noi aplicaţii de lucru la distanţă în realitate virtuală, în care utilizatorii căştilor Oculus Quest 2 ale companiei pot organiza întâlniri ca versiuni avatar ale lor. 
 
Facebook a mai spus în iulie că va crea o echipă de produse care să lucreze la metaversul care va face parte din Facebook Reality Labs, grupul său de realitate augmentată şi realitate virtuală.
 
"Această investiţie (în noi locuri de muncă) reprezintă un vot de încredere în puterea industriei tehnologice europene şi potenţialul talentelor tehnologice europene", a spus compania.
 
„Europa este extrem de importantă pentru Facebook.”
 
Compania americană a fost sub presiune la nivel internaţional în ultima perioadă. Un fost manager de produs al Facebook  a acuzat compania la începutul lunii octombrie că nu este suficient de transparentă cu privire la potenţialul ca reţeaua online să provoace daune.
 
Compania a atras, de asemenea, titluri negative la începutul acestei luni, după ce o eroare în setările de reţea a dus la o întrerupere de aproximativ şase ore pe Facebook şi filialele sale Whatsapp şi Instagram.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările