Reţele sociale

articolul anterior articolul urmator

Facebook a cumpărat Giphy pentru 400 de milioane de dolari

1
15 May 2020 20:26:14
Autor: News.ro
Giphy. FOTO Shutterstock
Giphy. FOTO Shutterstock

Compania Facebook a preluat site-ul Giphy printr-o înţelegere raportată ca fiind în valoare de 400 de milioane de dolari, iar gigantul social media plănuieşte să combine serviciile GIF şi de partajare de etichete în primul rând cu Instagram, informează Variety.

„Giphy face conversaţiile zilnice mai distractive şi plănuim să integrăm librăria GIF în Instagram şi în alte aplicaţii ale noastre, astfel ca oamenii să poată găsi modul cel mai bun de a se exprima”, a anunţat vineri Facebook. 

Potrivit Axios, care citează surse anonime, contractul are o valoare de 400 de milioane de dolari.

La finalul anului 2019, Giphy a anunţat că serviciul său era folosit zilnic de 700 de milioane de oameni şi că utilizatorii trimiteau într-o zi aproximativ 10 miliarde de piese de conţinut.

Potrivit Facebook, 50% din traficul Giphy a fost generat de aplicaţiile Facebook, iar jumătate dintre acestea au fost reprezentate de Instagram.

Giphy a transmis pe blog: „Instagram a revoluţionat auto-exprimarea. Peste 1 miliard de oameni folosesc Instagram pentru a comunica felul în care se simt şi ce îi pasionează. Suntem nerăbdători să îi ajutăm să fie şi mai animaţi”.

Giphy a fost fondat, la New York, în 2013. Între investitori se numără Betaworks, Lerer Hippeau, CAA Ventures, IVP, DFJ Growth, GGV Capital, CMC Capital Growth şi Lightspeed Venture Partners.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Bruxelles Molenbeek
17.05.2020, 09:28:13

Deci de vre-o 30 de ani astept sa pot utiliza mai multe gif-uri pe facebuci. in sfarsit așteptarea a luat sfârșit. astept ca zucherman sa mai inventeze vre-un buton ceva.....geniul