Reţele sociale

articolul anterior articolul urmator

Facebook ia în calcul introducerea recunoaşterii faciale ca metodă de verificare a identităţii

3
6 Nov 2019 18:21:48
Autor: Andrei Brînduşescu
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Ţinând cont de istoricul companiei lui Mark Zuckerberg cu privire la utilizarea datelor personale, este de aşteptat ca reacţia utilizatorilor aplicaţiei să fie una mixtă.

Chiar dacă Facebook nu traversează o perioadă foarte bună din punct de vedere al felului în care este percepută de publicul larg, compania pare să caute metode noi de a ajunge ”sub lupa” utilizatorilor săi.

De data aceasta, gigantul social media ia în calcul introducerea unei funcţii de recunoaştere facială pentru a confirma identitatea utilizatorilor în momentul în care aceştia doresc să acceseze contul de Facebook, conform techadvisor.

Această informaţie a fost oferită de Jane Manchun Wong, o cercetătoare care aplică metode de inginerie inversă pentru a descoperi astfel de funcţii aflate în stadii de dezvoltare. Într-o postare pe Twitter, ea arată felul în care ar urma să funcţioneze recunoaşterea facială implementată în aplicaţia Facebook.

Vei fi nevoit să realizezi un ”video selfie” ca să intri în aplicaţie

Practic, aceasta cere utilizatorului să realizeze un scurt videoclip cu el însuşi, în care să privească în diferite direcţii, pentru a-i verifica faţa şi a-i acorda permisiunea de a intra în cont. Acest ”video selfie” este apoi şters de Facebook în 30 de zile, dacă verificarea are succes.

Facebook foloseşte deja softuri de recunoaştere facială pentru identificarea persoanelor din fotografiile postate pe site-ul său.

Foarte multe smartphone-uri au funcţii de recunoaştere facială, însă securitatea acesteia este pusă la îndoială. Cazurile în care utilizatori au folosit fotografii ale propriilor chipuri pentru a demonstra cât de uşor de păcălit sunt aceste sisteme biometrice au fost des întâlnite în ultimii ani.

Aplicaţia îţi va oferi instrucţiuni pentru realizarea unui video selfie care să îţi permită accesul în contul tău. Foto: Jane Manchun Wong/Twitter

Rămâne de văzut dacă Facebook va implementa într-adevăr o astfel de funcţie pentru logarea în aplicaţia sa de mobil, şi care va fi argumentul folosit de gigantul american pentru a înregistra videoclipuri ale utilizatorilor săi.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

geek-a-contra
6.11.2019, 18:27:22

asta mai trebuia , ca la banca de date privind utilizatorii sa adauge si identificarea faciala. pe cind si amprentele?

+1 (1 vot)
Ion Capsuna
7.11.2019, 19:13:48

Daca prostii inca nu isi inchid conturile pe FB....! In curind FB o sa ceara sa facem poze in pozitia capra si prostia o va face cu entuziasm!

silent warrior
6.11.2019, 19:06:15

Se vor gasi cu siguranta miliarde de idioti care vor accepta fara cracneala si inmatricularea asta. Facebook e cea mai buna unealta pentru indobitocirea rasei umane , cu rezultate remarcabile deja , in timp ce Google stie deja cand trei sferturi de planeta se duce la WC. Culmea e ca astea sunt niste entitati private, lipsite de orice control , care au dobandit o putere uriasa si care curand se vor pisha cu bolta pe guverne si popoare intregi . Rasa umana e in declin major al inteligentei si e infricosator sa vezi cum oameni inclusiv educati , isi pun singuri viata lor si a copiilor lor in mainile unor asemenea entitati nebuloase.

+3 (3 voturi)
Modifică Setările