Reţele sociale

articolul anterior articolul urmator

Facebook implementează un sistem de rugăciuni online. Cum funcţionează noul instrument

4
23 Jul 2021 08:44:50
Autor: Maria Ţaga
Sistemul de rugăciune al Facebook
face parte din efortul mai larg şi recent al platformei sociale de a-şi mări
baza de utilizatori prin atragerea persoanelor din comunităţile religioase.
Sistemul de rugăciune al Facebook face parte din efortul mai larg şi recent al platformei sociale de a-şi mări baza de utilizatori prin atragerea persoanelor din comunităţile religioase.

Facebook a implementat un nou sistem pentru utilizatorii care vor să formeze grupuri de rugăciune pe reţelele de socializare. Acest instrument este disponibil doar în Statele Unite, relatează Reuters.

Sistemul de rugăciune al Facebook face parte din efortul mai larg şi recent al platformei sociale de a-şi mări baza de utilizatori prin atragerea persoanelor din comunităţile religioase, potrivit Digi24. 

Facebook consideră că enoriaşii sunt o comunitate importantă pentru a creşte participarea pe reţeaua socială. Încă din 2017, CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg a dat bisericile ca exemplu pentru modalităţi de a conecta compania cu lumea. Atunci, Facebook a creat o echipă care să se concentreze pe „parteneriate de credinţă”.

COO-ul Facebook, Sheryl Sandberg, a vorbit inclusiv despre un viitor în care liderii religioşi să îşi ţină ceremoniile online, cu ajutorul instrumentelor de realitate virtuală şi realitate augmentată.

Utilizatorii pot fi notificaţi pentru a-şi aduce aminte să se roage din nou a doua zi. Alţi utilizatori au cerut rugăciuni pentru „o fată care a suferit o decepţie în dragoste”, pentru examenul auto al unui fiu sau pentru probleme cu o firmă de asigurări.

„Una dintre cele mai mari comunităţi care foloseşte produse Facebook sunt oamenii credincioşi. Când ne-am uitat pe datele legate de consumul de social media în pandemie am văzut o creştere masivă în categoria de spiritualitate”, a spus Nona Jones, sefa echipei care a implementat acest sistem pentru credincioşi.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Ciobanul Adevarului
23.07.2021, 09:03:11

Astept cu interes reactia BOR si sunt curios cum vor reusi sa spovedeasca ei online: oare isi va baga preotul telefonul cu camera pornita sub sutana? Nu ca nu le-ar placea unora dintre ei ...

+2 (2 voturi)
Andrei Adrian
23.07.2021, 22:00:23

O sa-si faca si BOR netu' paralelu' ca rusii. O sa se cheme "ChipCeaslov" si in loc de like o sa fie candele sau lumanari.

+5 (5 voturi)
Schnauzer Berger
23.07.2021, 15:18:18

In special pe cele mai trecute, daca fac rugaciunea in patru labe, le ajuta sa aiba sanii drepti!

-6 (6 voturi)
Andrei Adrian
23.07.2021, 18:30:42

Una dimineata, una la pranz si doua seara!

+7 (7 voturi)
Modifică Setările