Reţele sociale

articolul anterior articolul urmator

Facebook a introdus o funcţie prin care te „recunoaşte“ în pozele prietenilor şi te atenţionează că apari în ele

0
20 Dec 2017 14:01:19
Autor: Claudiu Râpan

Facebook a introdus fucţia de ”tag”, de etichetare în pozele prietenilor tăi ncă din 2010, însă acum vrea să facă cel mai mare salt înainte din ultimii şapte ani. Inteligenţa artificială te va recunoaşte direct atunci când prietenii tăi vor posta o poză cu tine, urmând să primeşti o notificare atunci când trăsăturile tale sunt detectate.

Această nouă funcţie poate fi considerată destul de utilă, iar tu vei sta liniştit, fiind sigur că nu îţi va scăpa nici o poză în care apari. De asemenea, vei putea sta liniştit, fără să îţi faci griji că prietenii tăi pun o poză compromiţătoare cu tine din seara aia în care ai băut mai mult decât trebuia. Cert este că notificările vor curge indiferent de caz.

Însă acest feature nou poate fi primit şi dintr-o altă perspectivă, una care nu mai este chiar atât de roz. Te poţi gândi că cea mai importanţă reţea socială din lume, cu două miliarde de utilizatori activi, îţi cunoaşte faţa. Şi nu numai pe a ta, ci pe a tuturor celor care folosesc acest serviciu. Această tehnologie nouă, bazată pe reţelele neurale, poate fi folosită şi în scopuri rele.

După ce primeşti notificarea de detecţie într-o poză de pe Facebook, vei avea două posbilităţi. Poţi opta pentru o tagare automată sau pentru ignorarea fotografiei. Funcţia nu este disponibilă momentan în Canada şi în Uniunea Europeană, din cauza limitărilor legale, însă, cel mai probabil, va fi introdusă în viitorul apropiat.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările