Reţele sociale

articolul anterior articolul urmator

Facebook plăteşte pentru înregistrări vocale

0
21 Feb 2020 08:53:07
Autor: News.ro
Facebook ”răsplăteşte” cu 5 dolari pe cei care folosesc Pronunciations
Facebook ”răsplăteşte” cu 5 dolari pe cei care folosesc Pronunciations

Prinsă anul trecut că procesează înregistrările utilizatorilor săi fără acordul acestora, Facebook încearcă să convingă oamenii să-şi trimită singuri înregistrările. Promite, în schimb, mărunţiş.

În urma unor investigaţii jurnalistice, s-a aflat anul trecut că Facebook, Amazon, Apple şi Google procesează înregistrările vocale ale propriilor utilizatori cu scopul de a-şi îmbunătăţi serviciile, dar fără acordul acestora.

Scandalul a avut ca urmare oferirea utilizatorilor opţiunea de a fi sau nu ascultaţi, ceea ce se pare că a dus la reducerea numărului de înregistrări pe care giganţii din domeniul tehnologiei le pot folosi.

Aşa se face că, din cele patru companii, Facebook este prima care promite bani pentru înregistrările vocale ale utilizatorilor săi.

Facebook a dat startul unui program numit “Pronunciations”, disponibil în aplicaţia Viewpoints, pe care compania americană o foloseşte pentru cercetări de piaţă.

Utilizatorii trebuie să rostească “Hey Portal” urmat de numele unui prieten. Aceeaşi înregistrare trebuie făcută de câte două ori pentru 10 prieteni. Acest set de înregistrări îi aduce unui utilizator 200 de puncte.

Însă, utilizatorii nu pot retrage bani decât după ce depăşesc pragul de 1.000 de puncte, care le aduc 5 dolari.

Cel puţin în această primă fază a programului, sunt acceptaţi doar utilizatori americani care au cel puţin 75 de prieteni.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii