Reţele sociale

articolul anterior articolul urmator

Facebook ar fi plătit sute de contractanţi externi pentru a transcrie mesajele audio ale utilizatorilor

1
13 Aug 2019 23:33:10
Autor: News.ro
foto Arhivă
foto Arhivă

Gigantul media Facebook ar fi plătit sute de contractori externi pentru a transcrie mesajele audio ale utilizatorilor serviciilor sale, scrie Bloomberg, care citează surse ce deţin informaţii în acest sens

Angajaţii firmelor respective nu primeau informaţii despre locul în care a fost făcută înregistrarea audio sau cum a fost obţinută, misiunea lor fiind doar de a tranforma mesajul vocal în unul text, potrivit surselor citate, care au cerut să li se păstreze anonimatul pentru a nu-şi pierde locurile de muncă.

Sursele au menţionat, de asemenea, că trebuia să asculte mesajele utilizatorilor Facebook, uneori cu conţinut vulgar, însă nu ştiu să spună de ce Facebook avea nevoie de transcripturi.

Potrivit Bloomberg, Facebook a confirmat astfel de practici, însă a susţinut că nu mai face asta, în urma unor controale la alte companii.

“La fel ca Apple şi Google, am întrerupt transformarea mesajelor audio în text acum mai bine de o săptămână”, a anunţat compania marţi.

Facebook susţine că utilizatorii afectaţi au fost cei care au ales opţiunea ce permite transformarea mesajului audio în text din aplicaţia Facebook Messenger. Contractorii au verificat astfel dacă inteligenţa artificială a Facebook a interpretat corect mesajele, care au fost anonimizate, scrie Bloomberg.

Gigantul media, care a primit o amendă de 5 miliarde de dolari din partea Comisiei Federale a Comerţului din SUA, din cauza practicilor sale legate de confidenţialitate, a negat în trecut că ar colecta mesajele audio de la utilizatori pentru a informa advertiserii sau pentru a determina ce trebuie să primească oamenii în fluxul de ştiri.

Fondatorul Mark Zuckerberg a negat ideea chiar în timpul mărturiei în faţa Congresului SUA.

“Vorbim despre o teorie a conspiraţiei, potrivit căreia noi ascultăm ce se întâmplă prin intermediul microfoanelor de pe telefoane şi că folosim informaţiile pentru reclame. Nu facem asta", i-a spus Zuckerberg senatorului american Gary Peters, în aprilie 2018.

Bloomberg notează însă că Facebook nu a dezvăluit utilizatorilor săi că mesajele lor sunt ascultate de firme terţe, astfel că angajaţii acestora au simţit că ceea ce fac este lipsit de etică, potrivit surselor citate.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

geek-a-contra
14.08.2019, 10:40:47

cica scopul era de a verifica "corectitudinea recunoasterii de catre AI" a celor vorbite. porcovetii puteau la fel de bine sa plateasca voluntari care sa vorbeasca vrute si nevrute toata ziua....

Modifică Setările