Reţele sociale

articolul anterior articolul urmator

Facebook vrea să-şi schimbe denumirea, iar Internetul nu a ratat ocazia de a face propuneri. Cele mai amuzante sugestii de nume

3
21 Oct 2021 14:13:58
Autor: Maria Ţaga
Foto: Unsplash.ro
Foto: Unsplash.ro

După ce în presă au apărut zvonuri că Facebook ar intenţiona să-ţi schimbe numele, internauţii au început să facă presupuneri de viitoarea denumire a reţelei de socializare. Cu toate acestea, compania americană a refuzat să o comenteze informaţia că Facebook ar intenţiona să apeleze la un rebranding, informează Reuters.

„Meta” a fost una dintre sugestiile serioase aflate în tendinţe, o referire la intenţia Facebook, potrivit relatărilor de presă, de a-şi lua un nume care să scoată în evidenţă ideea de metavers, un mediu virtual în care utilizatorii pot socializa.

Zuckerverse, Timesuck, Faceplant, Bookface, Facegram, Facetagram, FreeFace, FreeTalk, World Changer, au fost alte propuneri sugerate de internauţi, potrivit Agerpres. 

Frenezia noilor nume a apărut în urma unui articol publicat săptămâna aceasta pe site-ul cu ştiri din lumea tehnologiei The Verge, potrivit căruia un grup cu o nouă denumire va funcţiona asemenea unei companii-mamă pentru toate brandurile din alcătuirea sa - Facebook, Instagram, WhatsApp - şi va reflecta accentul pus pe realitatea virtuală şi pe realitatea augmentată. Potrivit articolului, un anunţ în acest sens este aşteptat săptămâna viitoare.

Alţi internauţi şi-au manifestat scepticismul că o schimbare de nume ar fi suficientă pentru a distrage atenţia de la monitorizarea tot mai atentă din punct de vedere juridic şi administrativ cu care se confruntă compania şi care i-a afectat imaginea.

„Se va întâmpla ceva asemănător efectului Barbra Streisand”, a spus Thomas van der Hoven, un student de 20 de ani din Glasgow, referindu-se la situaţia când încercarea de a reprima un lucru atrage în mod involuntar un şi mai mare interes popular către acel lucru. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Utilizator Adevărul
21.10.2021, 17:34:04

Comentariu considerat abuziv.

Matrics Gigescu
22.10.2021, 17:02:57

Cred ca Brainhook ar fi cel mai bun. Nici Brainsuck n-ar fi rău.

+7 (7 voturi)
Geo Geo
24.10.2021, 12:27:50

FACEBUCI ( aka FACEBUCHI ) este cel mai potrivit. :)))

Modifică Setările