Reţele sociale

articolul anterior articolul urmator

FBI a găsit hackerii care au spart Twitter

2
1 Aug 2020 09:09:45
Autor: Adelina Mărăcine

Biroul Federal de Investigaţii al Statelor Unite a pus sub acuzare trei persoane, care s-ar fi aflat în spatele masivului atac la care a fost supus Twitter în urmă cu câteva săptămâni.

FBI a pus sub acuzare trei persoane, doi americani şi un britanic, pentru atacul asupra Twitter din 15 iulie. Aceştia sunt: Mason Sheppard, un britanic de 19 ani, Graham Clark şi Nima Fazeli, doi americani în vârstă de 19 respectiv 22 de ani.

Mintea din spatele atacului ar fi fost Graham Clark, cel mai tânăr dintre cei trei. Acesta s-ar fi lăudat că poate modifica datele oricărui cont de Twitter, iar Nima Fazeli l-a contactat de Discord şi i-a oferit 500 de dolari pentru spargerea contului @foreign.

Împreună cu Mason Sheppard, cei trei au început prin a vinde nume rare de utilizatori pe Twitter şi alte reţele, pe care le obţineau prin resetarea parolelor şi pe care le vindeau cu 250 de dolari în Bitcoin.

Cei trei au reuşit să acceseze un mare număr de conturi ale unor personalităţi. Prin intermediul acestor conturi, a fost derulată o escrocherie cu bitcoin, care încerca să se folosească de renumele victimelor pentru a atrage plăţi de la urmăritori.

Cum s-a aflat ulterior, a fost vorba de o inginerie socială, hackerii dobândind acces la infrastructura companiei după ce au spart contul unor angajaţi Twitter care aveau drepturi de moderare şi acces.

Reputaţia Twitter a fost ştirbită serios în urma atacului. Acesta ridică numeroase semne de întrebare cu privire la politicile interne ale companiei privind securitatea datelor şi a conturilor.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Klaus Ciochannis
1.08.2020, 10:20:23

Cum, nu sunt rușii!!?!!? Măi, să fie! Acum pe cine mai dau vina democrații?

-3 (3 voturi)
Andrei Adrian
1.08.2020, 15:42:55

Daca erau rusii le punea Trump batista pe tambal, ca si ei l-au ajutat la alegeri si le este dator. Rusii (de la departamentul acela al GRU care ziceti voi ca nici nu exista) erau "ocupati" prin Europa, de aia i-a pedepsit Consiliul UE. Dupa sanctiuni, iar o sa ti se micsoreze ratia de vodca!

Modifică Setările