FOTO VIDEO Mark Zuckerberg, printre vedetele participante la parada gay din San Francisco

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zuck a fost cu angajaţii săi la parada gay din San Francisco FOTO AllFacebook
Zuck a fost cu angajaţii săi la parada gay din San Francisco FOTO AllFacebook

Curtea Supremă a Statelor Unite ale Americii a invalidat legea care defineşte căsătoria ca pe o uniune între un bărbat şi o femeie, permiţându-le cuplurilor homosexuale să se căsătorească legal în toate cele 50 de state americane, iar printre cei care au apreciat decizia au fost şi cei de la Facebook.

Facebook a fost una dintre companiile americane care a susţinut dreptul persoanelor de acelaşi sex de a se căsători. Odată cu decizia istorică a Curţii Supreme din SUA, care permite căsătoriile între gay, Facebook a sărbătorit în stradă, la Parada din San Francisco.

După ce a introdus un badge special, numit "Pride", pentru a-i ajuta pe cei care voiau să se simtă mândri că sunt gay să se exprime mai bine, Facebook a sărbătorit şi în stradă.

Cum? Mai bine de 700 de angajaţi ai companiei au participat la San Francisco Pride Parade. Dar nu a fost vorba de angajaţi răsfiraţi şi care au participat individual, ci o întreagă desfăşurare de forţe la care a venit inclusiv fondatorul companiei, Mark Zuckerberg.

Duminică, la parada din San Francisco Mark Zuckerberg şi angajaţii săi au venit îmbrăcaţi în tricouri în mai multe culori, au adus un DJ şi au organizat şi o petrecere înainte de paradă. De asemenea, la sediul companiei erau bannere în culorile curcubeului pentru a marca decizia istorică.

Angajaţii Facebook au sărbătorit în San Francisco FOTO AllFacebook

mark zuckerberg facebook parada gay allfacebook

Decizie istorică în SUA

Până în acest moment, doar 12 state americane permiteau căsătoria dintre persoane de aceleaşi sex, însă preşedintele Barack Obama a susţinut public demersul federal în favoarea legalizării uniunilor între homosexuali.

Decizia Curţii a catalogat legea care interzicea mariajele gay, care datează din 1976, drept "anticonstituţională, deoarece ea este o privare a accesului la libertate a persoanelor care este protejat de al Cincilea Amendament".

Cu toate acestea, Curtea Supremă nu a reuşit să reglementeze ca drept fundamental căsătoriile dintre persoanele  homosexuale.

Cuplurile gay care şi-au legalizat parteneriatele, şi cele care o vor face în viitor, vor beneficia de aceleaşi drepturi rezultate dintr-un mariaj, ca şi persoanele căsătorite tradiţional. Un punct-cheie al legii federale, implementată în 2008 - Defense of Marriage Act (DOMA)- nega persoanelor gay căsătorite drepturile oferite de o uniune legală. DOMA a fost declarat invalid astăzi de către Curtea Supremă americană.
 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite