Hackerii au scos la vânzare mesajele private adunate de la peste 81.000 de conturi de Facebook compromise. Cât costă să citeşti o conversaţie furată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Directorul Executiv al Facebook Mark Zuckerberg audiat în Senatul american FOTO Guliver / Getty Images / Chip Somodevilla
Directorul Executiv al Facebook Mark Zuckerberg audiat în Senatul american FOTO Guliver / Getty Images / Chip Somodevilla

2018 pare să fie unul dintre cei mai negri ani din istorie pentru Facebook. Reţeaua socială fondată şi condusă de Mark Zuckerberg a ţinut-o din scandal în scandal în acest an, încă de la fenomenul Cambridge Analytica şi până la breşele de securitate mai mărunte care au pus în pericol intimitatea utilizatorilor.

Cel mai recent atac cibernetic asupra Facebook a fost orchestrat de hackeri din Ucraina şi Rusia, notează BBC. Aceştia susţin că au pus mâna pe conversaţiile private a 120 de milioane de conturi de Facebook, însă cifra pare cam mare pentru a fi credibilă.

De asemenea, aceştia au scos la vânzare pe Dark Web 81.000 de conversaţii private, la un preţ de 10 cenţi pe bucată. De partea cealaltă a baricadei, oficialii Facebook susţin că nu există nici un fel de breşă de securitate.

În plus, tot aceştia susţin că au fost luate toate măsurile de securitate pentru ca utilizatorii Facebook să stea fără griji în ceea ce priveşte pericolul de a-şi compromite conturile. 

Acest atac a fost depistat pentru prima dată în luna septembrie, atunci când mai multe reclame de vânzare de informaţii personale au apărut pe internet, postate de un anume „FBSeller”.

„Vindem informaţii personale despre utilizatori de Facebook. Baza noastră de date cuprinde 120 de milioane de conturi”, nota la vremea respectivă anunţul online.

Compania de securitate cibernetică Digital Shadows a analizat situaţia creată, la cererea BBC. Aceasta a descoperit că nu mai puţin de 81.000 de conturi au fost compromise, conversaţiile private aferente fiind postate pe internet, iar încă 176.000 de conturi au avut de suferit de pe urma scurgerii de informaţii personale incomplete.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite