Reţele sociale

articolul anterior articolul urmator

Instagram a anunţat noi funcţii pentru a preveni agresiunea cibernetică

1
1 May 2021 14:10:58
Autor: George-Andrei Cristescu
Instagram pe smartphone. FOTO Shutterstock
Instagram pe smartphone. FOTO Shutterstock

Instagram a anunţat noi instrumente pentru a ajuta la combaterea hărţuirii cibernetice şi a altor comportamente abuzive pe platformă - un filtru care va împiedica utilizatorii să vadă mesajele directe (DM) abuzive şi un instrument pentru a opri persoanele deja blocate să te mai poată contacta dintr-un alt cont.

Amer Owaida, Security Writer al ESET, analizează pe blog modificările şi impactul lor asupra utilizatorilor.

„Înţelegem impactul pe care îl poate avea asupra oamenilor conţinutul abuziv - fie că este rasist, sexist, homofob sau orice alt tip de abuz. Nimeni nu trebuie să experimenteze asta pe Instagram. Dar combaterea abuzului este o provocare complexă şi nu putem face un singur pas pentru a-l elimina complet ”, a declarat Instagram într-un postare de blog care prezintă introducerea noilor instrumentele. Într-adevăr, hărţuirea cibernetică a devenit o problemă constantă pe reţelele de socializare, victimele variind de la copii la adulţi.

Pentru a proteja confidenţialitatea utilizatorilor, reţeaua de socializare deţinută de Facebook nu monitorizează proactiv DM-urile utilizatorilor, aşa cum este cazul conţinutului vizibil public pe platforma sa. În schimb, lansează un instrument care va filtra mesajele abuzive.

„În acest scop, introducem un nou instrument care, atunci când este activat, va filtra automat cererile de DM care conţin cuvinte, fraze şi emojis jignitoare, astfel încât să nu fie nevoie să le vedeţi vreodată. Acest instrument se concentrează pe cererile din DM, deoarece aici oamenii primesc de obicei mesaje abuzive - spre deosebire de căsuţa de mesaje obişnuită, unde primiţi mesaje de la prieteni ”, a explicat reţeaua socială.

Noua funcţie nu este diferită de sistemul de filtrare a comentariilor introdus anterior, care permite utilizatorilor să ascundă comentariile abuzive sau jignitoare, precum şi să configureze un filtru de cuvinte care să ascundă comentariile ce conţin termenii semnalizaţi. Atât filtrele DM, cât şi filtrele de comentarii pot fi configurate prin accesarea Setărilor de Confidenţialitate (Privacy Settings) în secţiunea Cuvinte Ascunse (Hidden Words).

În timp ce utilizatorii Instagram vor avea opţiunea de a crea o listă personalizată de cuvinte în funcţie de ceea ce consideră ofensator, compania a lucrat, de asemenea, cu mai multe organizaţii care combat agresiunile şi anti-discriminare pentru a crea o listă predefinită de cuvinte jignitoare. Important, Instagram nu va vedea conţinutul mesajelor, deoarece filtrarea se va face nativ pe dispozitiv; cu toate acestea, utilizatorii vor avea opţiunea de a raporta un comportament jignitor.

Deşi utilizatorii au reuşit deja să blocheze conturile persoanelor care îi hărţuiau, Instagram introduce, de asemenea, un nou instrument care le va permite să blocheze şi orice alt cont nou pe care agresorul îl va crea pentru a-şi continua seria de mesaje jignitoare.

„Acest instrument se adaugă politicilor noastre anti-hărţuire, care interzic deja oamenilor să contacteze în mod repetat pe cineva care nu vrea să audă de ei. De asemenea, nu permitem recidiva, ceea ce înseamnă că dacă este dezactivat un cont pentru încălcarea regulilor noastre, vom elimina orice alte conturi noi pe care le creează ori de câte ori vom fi conştienţi de acest fapt ", a declarat platforma.

În timp ce ambele instrumente ar trebui să fie lansate utilizatorilor în lunile următoare, compania de socializare a recunoscut că mai este încă de lucru şi a promis că va continua să coopereze cu organizaţii, experţi şi utilizatori pentru a elimina comportamentul abuziv.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Chauda Sef
1.05.2021, 14:34:19

Oooo.... taman Instagramul, ăia care dezvăluie peste 60% din datele abonaților!

-2 (2 voturi)
Modifică Setările