Reţele sociale

articolul anterior articolul urmator

Instagram va introduce o funcţie care va cere utilizatorilor să se „gândească mai bine” înainte de a posta comentarii abuzive

2
9 Jul 2019 12:31:29
Autor: Andrei Brînduşescu
FOTO via Shutterstock
FOTO via Shutterstock

Platforma socială va folosi inteligenţa artificială pentru a recunoaşte comentarii abuzive şi le va cere persoanelor care vor să le posteze să reconsidere acest lucru.

Instagram a fost îndelung criticată pentru faptul că este o platformă care facilitează fenomenul numit cyber-bullying, astfel încât luni, într-o postare pe blogul oficial al Instagram, şeful companiei, Adam Mosseri, a anunţat o nouă funcţie menită să protejeze mai bine utilizatorii.

Astfel, cu ajutorul inteligenţei artificiale, Instagram va recunoaşte comentariile abuzive sau care au scopul de a răni persoane, notificând utilizatorii care vor să posteze astfel de remarci să ”reconsidere” acest lucru.

Interesant este faptul că, în loc să şteargă automat comentariul, cei de la Instagram au introdus ideea unei conştiinţe automate în peisajul social media, care invită utilizatorii la reflecţie înainte de a posta un comentariu răutăcios ”la cald”.

În continuare, cea mai bună practică de a elimina astfel de comentarii din mediul online rămâne verificarea şi clasificarea lor manuală. Instagram nu are momentan un plan de a automatiza ştergerea conţinutului abuziv sau restricţionarea conturilor care postează astfel de conţinut.

Mosseri a anunţat şi introducerea unei ”noi modalităţi de a-ţi proteja contul de interacţiuni nedorite, numită ‘restrict’ - odată ce restricţionezi pe cineva, comentariile persoanei respective la postările tale vor fi vizibile numai acelei persoane. (...) Persoanele restricţionate nu vor putea vedea dacă eşti activ pe Instagram sau dacă le-ai citit mesajul privat.”

Persoanele care au fost restricţionate nu vor fi notificate despre acest lucru. Mosseri a recunoscut că platforma sa ”poate face mai mult pentru a preveni bullying-ul, o problemă complicată de faptul că persoanele tinere evită să blocheze sau să îşi reclame agresorii, deoarece acest lucru ar putea agrava situaţia, mai ales dacă cei doi interacţionează în viaţa reală.”

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Luiza Ema
10.07.2019, 16:32:04

Ar fi un lucru util, mai ales acum cu implementarea legii anti-bullying in scoli, ne-ar mai aduce si viitorului nostru un plus de civilizatie!!!

-1 (1 vot)
Carmen Florea
11.07.2019, 03:17:06

instragram ,facebook tweter watup , etc porcarii care nu te ajuta cu nimic.

Modifică Setările