Reţele sociale

articolul anterior articolul urmator

Instagram lucrează la o nouă aplicaţie, denumită Threads. De ce ar putea reprezenta o problemă pentru securitatea datelor

0
27 Aug 2019 13:08:33
Autor: Andrei Brînduşescu
FOTO via The Verge
FOTO via The Verge

Într-o nouă încercare de a copia câteva dintre funcţiile care au adus succes aplicaţiei Snapchat, Instagram a decis să lucreze la o aplicaţie standalone, denumită Threads.

Informaţia a fost lansată de cei de la The Verge, care spun că Threads va fi construită ca o aplicaţie de tip ”companion” pentru Instagram. 

Practic, utilizatorii vor putea să le arate prietenilor lor unde se află, ce procent al bateriei au, cu ce viteză se deplasează, sau să le trimită mesaje cu fotografii/video, folosindu-se de uneltele creative disponibile deja pe Instagram.

Utilizatorii vor putea trimite aceste mesaje numai celor care sunt indicaţi ca fiind ”close friends” pe Instagram. Threads s-ar afla acum în perioada de testare de către angajaţii Facebook, însă Instagram a refuzat să comenteze pe această temă.

În luna mai a acestui an, Instagram a închis un proiect pe care îl începuse în 2017, denumit Direct, care se dorea a fi o aplicaţie dedicată numai mesajelor. Cu toate acestea, compania încă mai crede că poate construi o aplicaţie care să aibă aceeaşi atractivitate printre utilizatorii tineri precum Snapchat, motiv pentru care a început să dezvolte Threads.

Screenshot-uri obţinute de The Verge arată posibilul design al aplicaţiei, care promovează sharing constant de informaţii între utilizatori şi prietenii lor apropiaţi. 

O astfel de aplicaţie ar putea naşte din nou discuţii cu privire la siguranţa datelor personale, ţinând cont că cei care se află pe lista ta de ”prieteni apropiaţi” vor putea vedea, în timp real, locaţia în care te afli.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările