Reţele sociale

articolul anterior articolul urmator

Instagram va pregăti măsuri de protecţie a adolescenţilor. Va fi introdusă funcţia de pauză pentru cei care petrec prea mult timp în aplicaţie

0
11 Oct 2021 11:05:59
Autor: Lorena Mihăilă
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Instagram promite o serie de măsuri menite să protejeze adolescenţii de conţinutul nociv, după scandalul privind modul în care platforma afectează sănătatea emoţională a tinerilor.

Vicepreşedintele Facebook, Nick Clegg, anunţă două facilităţi care vizează adolescenţii. Prima dintre acestea va încerca să ţină tinerii departe de conţinutul care nu le face bine. Astfel, Instagram va observa dacă aceştia urmăresc în mod repetat un conţinut care nu este sănătos pentru ei şi le va arăta alte imagini şi clipuri video. 

A doua funcţie este o pauză de Instagram. La un anumit moment, aplicaţia va emite o notificare prin care adolescenţii care petrec prea mult timp în cadrul reţelei sunt încurajaţi să ia o pauză.

Momentan nu există o estimare a momentului în care cele două funcţii vor fi lansate. Oficialii spun că acestea nu au început să fie testate, ceea ce arată că gigantul american a decis să le anunţe pentru a aplana scandalul.

Totodată, reprezentanţii companiei spun că Facebook (reţeaua socială) va modifica din nou algoritmul, pentru a afişa şi mai puţină politică. În locul postărilor politice vor fi afişate mai multe postări ale prietenilor.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările