Reţele sociale

articolul anterior articolul urmator

Înregistrări cu discuţiile lui Zuckerberg cu angajaţii: fondatorul Facebook, dispus să lupte cu Guvernul pentru a-şi apăra compania VIDEO

1
2 Oct 2019 05:06:51
Autor: Alex Rizea
FOTO Guliver / Getty Images / Chip Somodevilla
FOTO Guliver / Getty Images / Chip Somodevilla

Mark Zuckerberg, preşedintele Facebook, le-ar fi spus angajaţilor în luna iulie că ar putea „merge până la capăt” în lupta contra candidatei democrate la prezidenţiale Elizabeth Warren, care ar vrea să distrugă cea mai mare reţea socială din lume, dacă ar ajunge preşedintele SUA, conform unor înregistrări din două şedinţe interne publicate de The Verge.

„Dacă Warren va fi aleasă preşedinte, aş putea paria că vom avea un proces şi că-l vom câştiga. Nu ne-ar pica bine, nu-i aşa? Nu vreau să am un proces major împotriva guvernului nostru”, ar fi spus Zuckerberg. 

Warren, care a cerut în luna martie divizarea Amazon.com, Facebook şi Alphabet, a dat rapid o replică pe Twitter: „Ce ar fi cu adevărat rău pentru noi este să nu reparăm un sistem corupt care lasă companii gigant ca Facebook să se implice în practici anticoncurenţiale, încălcând drepturile consumatorilor. 

Mai mult de 85% din traficul social de pe internet se produce prin site-uri deţinute sau operate de Facebook. Au multă putere şi se confruntă cu o competiţie mică. Au demolat competiţia, ne-au folosit informaţiile personale pentru a face profit, au compromis democraţia”, a scris pe Twitter Elizabeth Warren, care face referire la faptul că Facebook a cumpărat WhatsApp şi  Instagram. 

Mark Zuckerberg, conform aceloraşi înregistrări, consideră că divizarea marilor companii ar putea facilita interferenţele în alegerile prezidenţiale din SUA. El a adăugat că sumele investite de Facebook în securitate sunt mai mari decât veniturile Twitter. 

Zuckerberg a publicat un comunicat pe pagina sa de Facebook, după ce înregistrările au fost publicate, menţionând că discuţia ar fi trebuit să fie internă.

“Puteţi să o ascultaţi dacă sunteţi interesaţi să aflaţi o versiune nefiltrată a ceea ce gândesc şi spun angajaţilor”, a scris Zuckerberg.

În înregistrare, Zuckerberg a explicat şi de ce a refuzat solicitările de a fi audiat în Parlamente din toată lumea, inclusiv în Senatul SUA.

„Nu are sens pentru mine să merg la audieri în toate ţările care vor să mă prezint“, a spus acesta angajaţilor.

Comisia Federală pentru Comerţ a deschis o investigaţie antitrust asupra Facebook. 

Alături de Elizabeth Warren şi alţi candidaţi la prezidenţiale au criticat Facebook. Senatorul Bernie Sanders şi  senatorul Kamala Harris susţin separarea Facebook, Google şi Amazon. 

Senatorul Amy Klobuchar, unul dintre deputaţii care au introdus Honest Ads Act, care forţa Facebook să-şi dezvăluie informaţiile cu privire la anunţurile publicitare de pe platformă, şi-a început campania cu un discurs care critică marile companii de tehnologie. 

Preşedintele Statelor Unite Donald Trump şi alţi republicani au criticat platformele media de socializare pentru o presupusă discriminare împotriva conservatorilor,acuze pe care platformele de socializare le-au negat. 

Zuckerberg a fost în Capitoliu luna trecută pentru prima dată de când a depus mărturie în faţa Congresului Statelor Unite în aprilie 2018. 

„Pentru mine nu are sens să merg la audieri în fiecare ţară care doreşte să mă vadă.” Ar fi răspuns Zuckerberg, conform înregistrărilor.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

MadWolf
2.10.2019, 12:55:27

Mda...marlan, mereu la limita legii, avid dupa profit... cred ca 95% dintre co-religionarii lui se potrivesc in descrierea asta.