articolul anterior articolul urmator

Mesajul lui Mark Zuckerberg şi „Corupţia ucide“

6
5 Jan 2018 20:24:45
Deutsche Welle

6 Comentarii

sto
5.01.2018, 20:52:01

"Are dreptate Mark Zuckerberg? Mai multă decât crede el însuşi, căci reţeaua care îi anonimizează pe autorii unui protest rămâne un mediu propice tocmai pentru ”centralizarea puterii”. Nu are dreptate domnul Zuckerberg. Pentru ca este o mare dezinformare. Cei care se aduna prin retele de socializare sunt cca 1000 de persoane. Deci nu reprezinta nimic. Ce este intradevar important e ca institutiile statului sa-si faca treaba. In Iran de exemplu in momentul in care s-au adunat cativa pe strazi, imediat internetul a fost bruiat pentru ca este ilegal ca sa se organizeze astfel de intruniri cu ajutorul retelelor lui Zuckerberg cata vreme chiar si el recunoaste ca nu sunt legale. De exemplu, in Iran s-au adunat sa zicem 10 mii pe retelele prin retelele de socializare americane. Apoi s-au adunat 10 mii prin intermediul comunitatilor din satele locale iraniene. Care din astea doua este reprezentativa? Sper ca nu e nimeni atat de paralel sa zica ca ar fi reteua americana. Dar in ziarele straine se vorbeste doar de acesti protestanti care sunt ilegali. De cei care reprezinta adevaratul popor Iranian nu se zice nimic. La ONU America chiar s-a apucat sa pretinda ca in Iran sunt proteste doar de pe Facebook. Cand defapt acestea nu mai exista demult fiind contramandate de manifestatiile reprezentantilor legitimi ai iranienilor.

+1 (5 voturi)
Ghita Bizonu'
7.01.2018, 09:48:30

Nirmal ca ajiuta la centralizarea puterii .. Este "destul"ca putoarea sa observe ca reteaua a trecut de faza copii si mueri cu exces de fo0lixulina care dau like la poze du catelisi si pisicute ... si asta p;enytr ca puterea are tehnicieni in comunicatii, are informatii,specialisti in "onformatii" si in plus este cam singura care are specialosti in razboi psihologic.. Deci pe de o parte zeci, sute de mii de naivi nu prea informati care nici nu prea stiu ce vor si pe de cealta parte cativa spevcolosti in manipulare, dezinformare plus cateva zeci de auziliari care executa comanda unor insi f informati care stiu precis ce vor .... A da si in retea spcoa;ostii in jocuir [psihologice ... pot sa apara cum doresac - de ex un matur harst in rele si vicii sa se preinta ca o adolescentagrasuta cu pchrlari cu vise adolescentine si cosuri .. ce mai imgainea inocentei!

-1 (1 vot)
D B
7.01.2018, 17:08:22

Comentariu considerat abuziv.

D B
7.01.2018, 17:36:01

"În orice mişcare sau acţiune colectivă, liderii plătesc într-un fel sau altul pentru eşecul acţiunii, dar nu şi de data aceasta, căci nimeni nu îşi asumă răspunderea. Dar câtă vreme puterea devine necontrolabilă, ne aflăm în faţa uneia dintre utilizările nedemocratice ale reţelei de care vorbea Zuckerberg." Am inteles, va deranjeaza ca apelurile la mobilizare sunt anonime, deci statul - idolul dumneavoastra - nu poate intreprinde actiuni de represiune. Cat despre "asumarea raspunderii" (pentru toti cei care raspund la apel), eu stiu ca intr-un stat de drept raspunderea este individuala, pentru faptele proprii. Dumneavoastra traiti in comunism, unde fiecare raspunde pentru faptele tuturor celor cu care a intrat in vreun fel in contact (rude, colegi de scoala, de munca, de cartier etc). Declinarea identitatii inseamna pentru dvs "asumarea raspunderii"? Asa toti guvernantii de dupa 90 (si nu numai) si-au "asumat raspunderea" guvernarii si nimeni nu a platit pentru distrugerea Romaniei. Sanctionarea la vot este o gluma cinica. Inca o data, poate pricepeti: guvernele AU toata puterea (acum mai multa ca in orice epoca a omenirii, datorita si avansului tehnologic) - nu exista alta "putere" paralela, cum insinuati (v-a soptit Tariceanu sau Dragnea?). Individul va fi intotdeauna cel vulnerabil in aceasta relatie guvern-guvernati. Dar "monstrul -stat" este insatiabil si in curand nu va fi prea mare deosebire in ce priveste controlul internetului intre Iran sau China si Germania sau alt stat "civilizat". (Singura deosebire este ca indivizii cultivati si inteligenti din statele civilizate vor fi in prealabil prostiti sa accepte de buna voie cenzura.)

0 (2 voturi)
D B
8.01.2018, 11:38:11

Autorul pare sa nu inteleaga ca in mesajul sau Mark Zuckerberg critica de fapt "preocuparea sporită a guvernelor de a-şi supraveghea cetăţenii", prin legile de cenzura a internetului - cum e cea recenta din Germania prin care sunt sanctionati administratorii retelelor de socializare daca nu cenzureaza (in 24 de ore) mesajele care nu convin autoritatilor. In Germania nu ai voie de exemplu sa-ti exprimi dezacordul fata de primirea migrantilor (fara acte). Mai bine ne intrebam ce fel de guvernare este aceea pe care o deranjeaza faptul ca oamenii se organizeaza pe internet pentru a comunica guvernantilor ca nu sunt de acord cu anumite decizii? Nu cumva una obsedata de control, cvasi-dictatoriala, care se simte deja ilegitima si nepopulara?

+1 (1 vot)