Reţele sociale

articolul anterior articolul urmator

OPPO a ocupat primul loc la analiza tonalităţii limbajului din Social Media,    în cadrul SemEval 2020

0
25 Mar 2020 14:15:52
Autor: Adrian Pogîngeanu
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

OPPO a câştigat în cadrul competiţiei internaţionale de Inteligenţă Artificială SemEval 2020 primul loc la analiza tonalităţii limbajului din Social Media, pentru texte în spaniolă şi engleză.

Domeniul analizei tonalitatii limbajului deschide calea unei game largi de aplicaţii interesante, deoarece calculatoarele pot să capteze mai precis schimbările emoţionale ale utilizatorilor şi pot oferi răspunsuri mai potrivite în cazul produselor care interacţionează în mod direct cu oamenii, oferind astfel mai multă sensibilitate unor servicii precum asistentul vocal sau chatboţ-ilor.

În domeniul analizei de date, cantitatea masivă de date de pe Internet poate fi analizată şi prin tonalitatea limbajului pentru a obţine statistici mai detaliate şi mai valoroase şi pentru a ajuta companiile să realizeze analize de marketing, sondaje de opinie ale utilizatorilor şi evaluări de produs mai bune.

SemEval este una dintre cele mai renumite competiţii de procesare a limbajului natural. Aceasta este sponsorizată de SIGLEX (Special Interest Group on the Lexicon) din cadrul Asociaţiei pentru Lingvistică Computerizată, una dintre cele mai dinamice organizaţii academice din acest domeniu.

Din anul 2011, SemEval a organizat 14 sesiuni care au atras universităţi şi institute de cercetare de top din întreaga lume. Analiza emoţiilor umane are cerinţe majore de la noile tehnologii. O echipă a Institului de Cercetare OPPO a abordat tema primită printr-o analiză multidimensională şi experimente comparative repetate asupra modelului de clasificare a emoţiilor. Prin îmbinarea caracteristicilor specifice ale datelor şi prin antrenarea şi îmbunătăţirea modelului, OPPO a obţinut rezultate de top în cadrul competiţiei internaţionale de Inteligenţă Artificială SemEval 2020. 

.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările