Oracolul online - un site strânge confesiuni anonime de la tinerii români şi a devenit un fenomen în câteva zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jurnalul online e reinventat pe Tumblr FOTO Shutterstock
Jurnalul online e reinventat pe Tumblr FOTO Shutterstock

Adolescenţii români se duc pe internet pentru a-şi mărturisi, sub anonimat, cele mai ascunse gânduri. O pagină creată pe Tumblr a strâns peste 1.200 de astfel de secrete spuse public şi 2.000 de oameni care urmăresc conţinutul.

Dacă acum câţiva ani aveam jurnale scrise, oracole în are ne mărturiseam iubirile copilăreşti sau ale adolescenţei, internetul a adus noi forme de exprimare. Din acest motiv a apărut şi Confesiuni Anonime, o pagină de Tumblr care a devenit virală printre adolescenţi în scurt timp.

Reacţii imediate

Pe Facebook, reacţiile au fost împărţite, în funcţie de vârstă. Cei trecuţi de 20 de ani nu înţelegeau folosul acestei pagini, iar tinerii se înghesuiau să trimită mărturisirile lor. Am vorbit cu creatorii acestei pagini, care au vrut să-şi păstreze anonimatul, pentru a afla de ce era nevoie de un jurnal online pe Tumblr.

Potrivit celor cinci tineri din spatele paginii, pagina a fost deschisă pe 27 aprilie şi la scurt timp a prins tracţiune. “Am dorit să oferim adolescenţilor, şi nu numai, un loc unde să-şi spună cele mai ascunse secrete, lucruri pe care nu le pot discuta cu persoanele dragi”, au spus creatorii paginii. Ei spun că au primit multe mesaje de mulţumire pentru acest blog, deoarece persoanele care au trimis confesiuni se simt bine să facă acest lucru sub anonimat.

image

“Lumea din jurul nostru are unde să se descarcecu siguranţă, dar dacă ei îşi fac vizibilă viaţa privată, atunci se pot face de râs. Pe Facebook eşti arătat cu degetul dacă faci asta. Noi le oferim şansa să facă asta sub protecţia anonimatului şi nu intervenim peste întrebări”, mai spun creatorii paginii.

Potrivit creatorilor, până acum au 1.285 de confesiuni ţi 2.000 de urmăritori, dar chiar în timpul conversaţiei noastre au mai apărut 60 de mesaje noi de la oameni care vor să se vadă pe această pagină.

image

Oracolul internetului

Oracolul de pe internet strânge tot felul de confesiuni de amor, aşa cum poate am făcut şi noi când eram mai tineri. Adolescenţii suferă din iubire, din faptul că nu pot să se exprime cum trebuie. Iubitele geloase trimit mesaje de tipul “nu o mai suport! vreau ca ea să moară, să nu mai existe, să nu mai fie în viaţa lui”.

Dramele se petrec la adăpostul anonimatului: “ tatăl meu mă ţine mereu în casă şi îmi spune cât de nefolositoare şi de inutilă sunt. nu mai suport asta, mă face să-mi pierd încrederea în mine, chiar dacă am realizat foarte multe până la 17 ani”. În acelaşi timp, unii vorbesc despre viaţa lor sexuală: “aseară am făcut un threesome” sau despre probleme grave: “am 96 de kilograme la 15 ani. sunt fată”.

image

Care sunt limitările paginii? Oricine poate să trimită o confesiune, indiferent de felul acesteia, dar nu sunt postate cele care dau nume în conţinut, iar cele care au cuvinte vulgare sunt de obicei lăsate să intre.

De ce fac oamenii acest lucru? Nu ştim cu adevărat, dar pagina este un fenomen în doar cinci zile. Câţi adulţi ar mai avea curajul să se regăsească în lucrurile scrise pe această pagină?

În străinătate, cea mai cunoscută platformă de acest fel este aplicaţia Whisper, unde, tot aşa, sub anonimat oamenii mărturisesc lucrurile pe care nu ar avea curajul să le spună în faţă vreodată. Whisper App poate fi descărcată de aici.


 

image

[<a href="//storify.com/vladandriescu3/tumblr-instagram" target="_blank">View the story "Tumblr Instagram" on Storify</a>]

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite