Reţele sociale

articolul anterior articolul urmator

Primele detalii despre abonamentul Twitter cu plată, „Twitter Blue“

0
16 May 2021 19:24:59
Autor: Adrian Pogîngeanu
FOTO Jane Manchun Wong / Twitter
FOTO Jane Manchun Wong / Twitter

Twitter nu a dezvăluit multe detalii despre modelul de abonament plătit pe care îl pregăteşte, dar datorită cercetătorul Jane Manchun Wong avem câteva indicii despre cât va costa şi cum va fi numit.

Potrivit afirmaţiilor făcute de CEO-ul Jack Dorsey la conferinţa virtuală ”Goldman Sachs Technology and Internet” din 10 februarie 2021, Twitter analizează posibilitatea de a trece la abonamente şi alte forme de plată.
 
Pe 4 mai, Twitter a anunţat că a cumpărat Scroll, un serviciu care elimină reclamele de pe site-uri, pentru a vinde acces la conţinutul acestora pe baza unui abonament lunar.
 
Prin urmare, ceea ce a postat Jane Manchun Wong pe Twitter nu e o noutate, ci doar un pas înainte.
 
Sâmbătă, 15 mai, Wong a postat pe Twitter că serviciul de abonament Twitter Blue va costa 2,99 dolari pe lună şi va permite utilizatorilor să îşi şteargă tweet-urile şi să creeze colecţii de bookmarks, printre alte caracteristici.
 
De asemenea, Twitter pare să lucreze la un model de abonament pe mai multe niveluri, a adăugat ea. Jane a speculat că abonamentele cu preţuri mai ridicate pot debloca funcţii suplimentare şi le pot oferi utilizatorilor o experienţă premium mai organizată, similară cu ceea ce ar putea găsi într-un serviciu de agregare de ştiri.
 
Wong a devenit celebră folosind inginerie inversă pentru a descoperi ce caracteristici ar putea experimenta sau intenţiona să adauge în viitor, cele mai populare aplicaţii de pe piaţă. 
 
Abonamentul ar fi cea mai recentă dintr-o serie de funcţii noi pe care Twitter le-a testat în ultimele săptămâni, inclusiv un algoritm îmbunătăţit de decupare a imaginilor şi un sistem actualizat de avertizare pentru tweet-uri potenţial ofensatoare.
Rămâne neclar când va fi lansată versiunea plătită a Twitter sau cine ar fi interesat, dar este posibil să avem un anunţ pe această temă curând.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările