Reţele sociale

articolul anterior articolul urmator

Reguli diferite pentru Trump: un cont de Twitter a copiat postările preşedintelui american şi a fost suspendat în 68 de ore

10
3 Jun 2020 13:57:34
Autor: Andrei Brînduşescu
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Utilizatorul BizzareLazar a creat un cont de Twitter care copiază întocmai postările preşedintelui american, un experiment care demonstrează că acesta din urmă are parte de tratament preferenţial în social media.

Contul @SuspendThePres a fost creat pe 29 mai, şi anunţa printr-un simplu mesaj că ”acest cont va scrie aceleaşi lucruri pe care le scrie şi preşedintele. Să vedem dacă va fi suspendat pentru că încalcă termenii de utilizare ai site-ului. Urmăriţi acest experiment social şi raportaţi orice postare încalcă regulile. Mulţumesc.”.

Din acea zi, SuspendThePres a preluat întocmai fiecare postare a lui Trump, notează Mashable, care a vorbit cu deţinătorul contului despre modalitatea sa de a testa dacă într-adevăr Twitter aplică regulile sale într-un mod echidistant. ”M-am gândit că cea mai bună metodă este de a vedea dacă eu voi fi suspendat pentru exact acelaşi limbaj”, a spus acesta.

Postarea care a dus la o suspendare de 12 ore a contului SuspendThePres este o copie exactă a celei scrise de Trump în care foloseşte fraza făcută celebră de un segregaţionist american în anii 60: ”when the looting starts, the shooting starts”. Aceasta a fost şi prima postare pe care a copiat-o SuspendThePres.

Postarea originală a lui Trump poate fi găsită în continuare pe contul său, ascunsă de un avertisment care spune că mesajul respectiv glorifică violenţa. Aceeaşi notificare a primit-o şi SuspendThePres, însă el a primit şi un avertisment din partea celor de la Twitter care îi spune că va fi suspendat timp de 12 ore, după momentul în care va şterge postarea.

Evident, reacţiile celor care urmăresc noul cont au fost extrem de negative ca urmare a suspendării sale. ”Deci două conturi pot scrie exact acelaşi lucru dar numai unul dintre ele este suspendat?” se întreabă un utilizator pe Twitter.

Postarea care a cauzat suspendarea a fost ştearsă, iar SuspendThePres şi-a reluat, pentru moment, activitatea. Deţinătorul contului speră ca Twitter să nu îl închidă prea curând, deoarece crede că aceasta este o modalitate foarte bună de a examina felul în care funcţionează platforma de social media. El a mai adăugat că va continua acest experiment cât de mult posibil, ”indiferent ce se întâmplă în noiembrie şi cine este preşedintele nostru atunci”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

Richard Li
3.06.2020, 17:39:45

good test :)

0 (4 voturi)
Martin Luther
3.06.2020, 19:09:54

Utilizatorul BizzareLazar nu e discriminat. Pur si simplu el plagiaza si lucrul asta nu e permis. Nici macar pe twitter.

-1 (9 voturi)
Ncita Co
3.06.2020, 20:42:41

Ești troll nătâng. Plagiat este când îți însușești originalul ca și când ar fi al tău, ceea ce nu este de loc cazul aici pentru că acest cont de Twitter a spus clar care este motivul și că tot ceea ce scrie nu este emanație proprie ci creditul se datorează altei surse.

+1 (9 voturi)
Martin Luther
3.06.2020, 21:11:04

Citez din DEX: plagiat1 sn [At: NEGULICI / P: ~gi-at / Pl: ~e / E: fr plagiat, ger Plagiat] 1 Copiere, însușire, în întregime sau în parte, a ideilor altora pentru a le prezenta drept creații personale. Deci si-a insusit democratul BizzareLazar idei care nu erau ale lui? Ca esti analfabet functional, nu se indoieste de asta nimeni, dar sa fi si asa stupid sa crezi tot ce zice un marxist, depaseste deja limita decentei. Ascunde-te si lasa tu trollatul ca nu te pricepi. Faci deservicii cauzei pe care o sustii. Pune mana pe carte si apoi vino peste cativa ani.

0 (8 voturi)
Ncita Co
3.06.2020, 22:23:28

Deci ești chiar prost. Din citatul tău: Copiere, însușire, în întregime sau în parte, a ideilor altora pentru a le prezenta drept _creații personale_ Acest cont nu le prezintă drept _creații personale_ deci nu este _plagiat_.

+1 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (10)

Modifică Setările