Reţele sociale

articolul anterior articolul urmator

Scenele unei crime au ajuns virale pe TikTok. Platforma îşi cere scuze public pentru ceea ce s-a întâmplat

1
10 Jun 2021 09:26:52
Autor: Lorena Mihăilă
Foto Unsplash.com
Foto Unsplash.com

Un videoclip în care sunt prezentate scenele unei crime a devenit viral pe TikTok. Videoclipul începe cu o fată care dansează, iar după câteva secunde cadrul se schimbă şi în imagini apar mai mulţi indivizi care vorbesc spaniolă şi decapitează un tânăr. TIkTok şi-a cerut scuze public.

Clipul a stârnit indignare pe platformă şi s-au făcut cereri pentru a se îmbunătăţi sistemul de securitate.

Un purtător de cuvânt al TikTok şi-a cerut scuze în mod public pentru cele întâmplate.

„Apreciem efortul comunităţii noastre de a avertiza cu privire la acest videoclip. Acesta probabil a fost preluat de pe un alt site şi a fost editat în aşa fel încât să poată fi postat pe TikTok”, a declarat purtătorul de cuvânt.

„Videoclipul original a fost eliminat rapid, iar sistemele noastre detectează şi blochează în mod proactiv încercările de reîncărcare a clipului. Ne cerem scuze celor din comunitatea noastră, inclusiv moderatorilor noştri, care ar fi putut ajunge la acest conţinut. ”, a mai adăugat purtătorul de cuvânt, conform Mediafax.

Cu toate că videoclipul original a fost şters, mulţi utilizatori spun că există conturi care distribuie în continuare acel conţinut.

Potrivit unui articol Newsweek, videoclipul a fost adăugat de atunci la sistemul „Hashbank” al aplicaţiei TikTok, care acum îl detectează automat înainte de a fi postat. Un moderator al aplicaţiei a vorbit pentru Newsweek şi a spus că persoana care a postat a reuşit să păcălească sistemul de securitate bazat pe inteligenţă artificială. 

Acest server scanează automat videoclipurile după conţinut grafic. Dar utilizatorii ar putea înşela sistemul de securitate prin reformatarea videoclipurilor lor de mai multe ori şi adăugarea conţinutului grafic mai târziu.

„Doar atunci când un videoclip atinge 500 de vizionări este trimis pentru a fi moderat de un om”, conform poveştii Newsweek, care explică şi faptul că scena grafică a fost preluată dintr-un videoclip care a fost partajat pe diferite site-uri în 2019.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Geo Geo
10.06.2021, 12:45:17

TIKTOK e prima pe lista aplicatiilor dezinstalate urgent.

Modifică Setările