Reţele sociale

articolul anterior articolul urmator

Telegram, obligat de instanţă să blocheze canalele care piratează filme şi seriale

1
26 Nov 2021 08:15:31
Autor: Maria Ţaga
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

O instanţă din Portugalia a decis că Telegram trebuie să blocheze canalele prin intermediul cărora se facilitează accesul la producţii video piratate.

Procesul a fost intentat de Visapress, o organizaţie care reprezintă mai multe publicaţii de presă şi companii din industria de film.

Visapress s-a plâns că 17 canale publice de Telegram, care au, împreună, peste 10 milioane de membri, găzduiesc sau fac trimitere către filme, seriale, ziare sau reviste piratate.

În plângere se arată că Telegram facilitează acest comportament prin faptul că permite stocarea unor fişiere de mari dimensiuni, cum sunt filmele şi serialele. Pentru că la aceste canale participă utilizatori din întreaga lume, acuzarea a susţinut că nu poate fi vorba de utilizare personală.

Judecătorul a decis să dea câştig de cauză acuzării şi să oblige Telegram (care nu s-a apărat în acest caz) să elimine canalele în cauză, însă a recunoscut că o astfel de măsură nu poate avea decât un efect temporar.

Telegram, care are la dispoziţie şi calea apelului, a început deja să ia măsuri cel puţin împotriva unei părţi din canalele aflate în discuţie, multe dintre acestea nemaifiind accesibile în acest moment.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Atent Verificatorul
3.12.2021, 09:25:13

asa si care e autoritatea si jurisdictia unei instate din Portugalia, impotriva unei companii cu sediul in Rusia? Nici macar nu s-au deranjat sa se apere in "proces" cei de la Telegram :)

Modifică Setările