Reţele sociale

articolul anterior articolul urmator

TikTok ar urma să fie interzisă în 45 de zile, în urma unui ordin executiv al lui Trump

2
7 Aug 2020 11:35:00
Autor: Andrei Brînduşescu

Ieri noapte, preşedintele american a emis un ordin executiv care ar urma să interzică aplicaţia populară a celor de la Tencent.

Ordinul ar urma să intre în vigoare dacă achiziţia TikTok de către Microsoft nu va avea loc, aceasta având deja o dată limită programată, pe 15 septembrie. De asemenea, se pare că senatul american ar fi votat ca aplicaţia să fie interzisă de pe dispozitivele guvernamentale.

Trump ar fi emis şi un ordin executiv care aplică aceeaşi interdicţie pentru WeChat şi compania-mamă a aplicaţiei, Tencent. WeChat este o aplicaţie de mesagerie care permite comunicarea oamenilor dinăuntrul şi din afara Chinei, astfel că nu este cert ce ar putea însemna interzicerea sa pentru utilizatorii americani.

Vor exista cu siguranţă apeluri în instanţă asupra acestor ordine executive, iar Tencent este o companie cu investiţii în multe alte firme din SUA. În plus, ea se ocupă cu distribuirea unor jocuri populare precum PUBG Mobile, deţine Riot Games care creează League of Legends şi Valorant şi deţine un procent important din Activision Blizzard.

Justificarea aplicării interdicţiei este ”o urgenţă naţională legată de tenhologia informaţiei şi comunicaţiilor”. De asemenea, ordinul executiv specifică şi că aplicaţiile menţionate pot fi ”folosite pentru campanii de dezinformare care să aducă beneficii Partidului Comunist Chinez”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Unul dintre „Astia“
7.08.2020, 11:56:45

El Lider Massimo a decis! Intre 15 septembrie si 1 ianuarie se poate concentra exclusiv asupra facutului bagajelor si a eliberarii Casei Albe pentru urmatorul locatar. Speram insa ca nu a apucat sa poleieasca cu aur toate tavanele si toti peretii. In caz contrar va trebui sa suporte din buzunarul propriu cheltuielile de renovare, astfel incat urmatorul presedinte sa poata beneficia de un spatiu decent si de bun gust pentru desfasurarea in conditii optime a activitatii.

+1 (1 vot)
sida progresista
7.08.2020, 18:47:13

in acelasi timp postarile pe retele americane i-au fost cenzurate. trump moare de grija chinezilor in timp ce e sapat la el acasa. e prea prost. n-o sa mai castige un mandat.

+1 (1 vot)
Modifică Setările