Reţele sociale

articolul anterior articolul urmator

Twitter le cere utilizatorilor de iPhone acordul pentru a-i urmări

1
15 May 2021 08:39:13
Autor: News.ro
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Spre deosebire de Facebook, mesajul prin care Twitter cere permisiunea pentru colectarea datelor personale ale utilizatorilor dispozitivelor mobile Apple este onest.

Precum alte companii înaintea sa, Twitter a început să afişeze o notificare utilizatorilor de iPhone şi iPad care au trecut la versiunea 14.5 a sistemului de operare.

Conform schimbărilor făcute de Apple, colectarea datelor personale se mai poate face doar după obţinerea acordului utilizatorului. Astfel, aplicaţiile care colectează informaţii personale trebuie să se adapteze şi să întrebe utilizatorul dacă le permite acest lucru.

Notificarea conţine o scurtă explicaţie a motivelor pentru care compania colectează date, Twitter spunând, simplu, că face acest lucru pentru a afişa reclame mai relevante.

Mesajul Twitter este sincer şi la obiect, spre deosebire de cele mult mai agresive afişate de Facebook şi Instagram. Cele două produse, deţinute de Facebook, au insinuat că, dacă nu sunt lăsate să urmărească utilizatorii în continuare, ar putea fi accesate contra cost.

Noul App Tracking Transparency din iOS şi iPad OS 14.5 a fost aspru criticat de Facebook şi alte companii ale căror business-uri se bazează pe reclame şi targetarea acestora în funcţie de informaţiile personale colectate.

De cealaltă parte, utilizatorii se pare că abia aşteptau să aibă un cuvânt de spus în privinţa propriilor date personale. Din datele de până acum, 87% dintre aceştia aleg să blocheze posibilitatea urmăririi pentru aplicaţii.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Sorin80
15.05.2021, 09:22:19

După ce știm sigur că te urmăresc de ani la rând mai ceva ca niște hoți care urmează să dea o lovitură, nu văd unde-i onestitatea! Toți au ascuns faptul că te spionează și acum lăudăm ”hoții de date” că te avertizează înainte să te spioneze?

-3 (3 voturi)
Modifică Setările