Reţele sociale

articolul anterior articolul urmator

Un alt avertizor este dispus să depună mărturie în Congres cu privire la Facebook

0
12 Oct 2021 09:37:07
Autor: News.ro
Foto Unsplash.com
Foto Unsplash.com

Sophie Zhang, care a spus că s-a simţit ca şi când ar fi avut „mâinile pătate cu sânge” după ce a lucrat pentru Facebook, este dispusă să depună mărturie în faţa Congresului american legat de fostul său angajator, potrivit CNN.

Ea a precizat că a oferit documentaţie despre companie unei agenţii guvernamentale americane.
 
Zhang, care a lucrat ca analist de date la gigantul tehnologic timp de aproximativ trei ani, a scris un memoriu când a fost concediată anul trecut detaliind cum nu crede că Facebook face suficiente pentru a combate ura şi dezinformarea, mai ales în ţările mai mici şi în curs de dezvoltare. Potrivit ei, a fost concediată din cauza unor probleme de performanţă.
 
Memoriul a fost prezentat anul trecut de BuzzFeed News, iar ulterior a stat la baza unei serii de articole publicate de The Guardian.
 
Sophie Zhang a declarat pentru CNN că a fost încurajată de faptul că pare să existe un sprijin de ambele părţi privind acţiunea în cazul protecţiei copiilor online, după mărturia avertizorului Frances Haugen cu privire la Facebook în faţa unui subcomitet din Senat, săptămâna trecută. 
 
Zhang a dezvăluit că a oferit autorităţilor informaţii despre Facebook. „Am furnizat unei agenţii guvernamentale documentaţie detaliată privind potenţiale infracţiuni penale. Din câte am înţeles, o anchetă este în derulare”, a scris pe Twitter.
 
Ea a refuzat să spună CNN despre ce informaţii este vorba şi către ce agenţie au fost trimise. Un purtător de cuvânt al FBI a refuzat să comenteze.
 
Esenţial în acuzaţiile aduse de Zhang companiei este că Facebook nu face suficiente eforturi pentru a combate abuzul pe platformă în ţările din afara Statelor Unite. Aproximativ 90% dintre utilizatorii activi lunar ai Facebook sunt din afara SUA şi Canada, potrivit celor mai recente date publicate de companie.
 
Luni, un purtător de cuvânt al Facebook a spus că, în ultimii ani, au fost investite miliarde de dolari în siguranţă şi securitate.
 
„Am eliminat peste 150 de reţele care căutau să manipuleze dezbaterea publică începând cu 2017, iar ele erau din mai mult de 50 de ţări, cu majoritate din afara SUA. Istoricul nostru arată că am intervenit privind abuzul cu aceeaşi intensitate pe care o aplicăm în SUA”, a spus purtătorul de cuvânt.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările