Reţele sociale

articolul anterior articolul urmator

WhatsApp revine cu o nouă notificare privind gestionarea datelor personale. Mesajul transmis după ce milioane de utilizatori au migrat spre alte aplicaţii

3
19 Feb 2021 08:46:23
Autor: News.ro
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

La mai bine de o lună de când a declanşat exodul propriilor utilizatori, WhatsApp afişează o nouă notificare legată de schimbările pe care le va face în modul în care sunt gestionate datele personale, însă, mult mai “prietenoasă” de data aceasta.

După ce milioane de utilizatori au renunţat la WhatsApp şi au trecut la Signal ori Telegram, din cauza notificării afişate la începutului primei luni a anului privind partajarea datelor personale cu Facebook, WhatsApp vine acum cu o nouă notificare, menită să nu mai sperie la fel de tare utilizatorii.
 
Noua notificare începe prin a le explica utilizatorilor că discuţiile dintre ei sunt criptate şi că nici textele, nici comunicările audio-video nu pot fi citite, ascultate sau urmărire de WhatsApp ori Facebook.
 
Într-un al doilea ecran al aceleiaşi notificări, WhatsApp explică cum vor fi procesate de Facebook doar datele personale rezultate din relaţiile cu business-urile (comenzi, cumpărături, suport tehnic etc.) Discuţiile dintre utilizatori şi companii nu sunt criptate.
 
Notificarea va fi afişată tuturor utilizatorilor WhatsApp pe parcursul următoarelor săptămâni. Aceasta însoţeşte schimbările din modul în care sunt gestionate datele personale ale utilizatorilor, ca urmare a introducerii unor funcţii de comerţ electronic, disponibile acum doar în anumite ţări, precum Brazilia şi India.
 
Facebook va folosi datele generate de comunicarea dintre utilizatori şi companii pentru targetarea cu reclame. Prin funcţiile de shopping din WhatsApp, Facebook va şti mai bine ce-şi doresc să cumpere utilizatorii şi le va servi reclame în consecinţă.
 
Noua politică ar fi trebuit să intre în vigoare din 8 februarie, însă, din cauza reacţiei potrivnice a utilizatorilor, aparent o surpriză pentru WhatsApp, s-a decis amânarea implementări acestora până pe 15 mai.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Iobag Nerfos
19.02.2021, 09:18:41

Aha, deci nu te mai inregistreaza cand iti suni amanta ori ii trimiti mesaje dar iti iau toate datele de la card. Buna treaba. Cei care au plecat de la WhatsApp nu se mai intorc, sa fie ei siguri de asta, mai ales ca Signal merge cel putin la fel de bine. Mie unul mi se s-a parut mai bun Signal ca WhatsApp, aplicatia e mai mica, "mananca" mai putina memorie. Telegram-ul l-am dezinstalat cand am vazut ca mi-a tocat 27% din baterie fara sa trimit un singur mesaj

Popa Pius
19.02.2021, 12:06:54

Ha, ha, ei oricum nu erau interesați de subiectele discuțiilor, ci de cifrele vehiculate: locatie, preferinte și obiceiuri de cumpărături, contacte, călătorii făcute și zonele turistice sau comerciale frecventate, aplicatii instalate, tipul telefonului, etc

+1 (1 vot)
mircea miricioiu
19.02.2021, 12:23:43

da de unde stie el ca o convorbire a mea cu o companie este legata strict de afaceri ? cum triaza el convorbirile, pentru a le incadra la afaceri, comenzi etc., daca sunt criptate ? doar pornind de la calitatea celor implicati in convorbire ? adica ai un anumit statut, atunci si convorbirea ta trebuie vazuta de el ? si trebuie el, in continuare, sa stie ce comand, ce preferinte am, ce planuri am ? pai e exact motivul pentru care am plecat la signal.

+1 (1 vot)
Modifică Setările