Ştiinţă

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Rechin preistoric, prins în Portugalia

2
12 Nov 2017 12:17:01
Autor: Viorica Marin
Rechin gulerat
Rechin gulerat

Angajaţii Institutului portughez al mării şi atmosferei au prins un rechin preistoric gulerat. Potrivit cercetătorilor, această specie ar fi trăit încă de acum 80 de milioane de ani în Oceanul Atlantic, iar pentru asta l-au numit „fosilă vie".

Această specie de rechin are mai mult de 300 de dinţi, poziţionaţi în peste 25 de rânduri, o lungime corpului de circa 1,5 metri, iar mişcările sale sunt asemănătoare cu cele ale unui şarpe.
 
Rechinul gulerat este studiat relativ puţin de savanţi deoarece el trăieşte la adâncimi mari în Oceanul Atlantic în apropiere de ţărmurile Australiei, Japoniei şi Noii Zelande.
 
În 2015, oceanografi din Australia au mai scos din apă, în apropiere de coasta regiunii australiene Victoria, un rechin gulerat. Monstrul avea peste doi metri lungime şi a fost capturat la o adâncime de peste 700 de metri.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

GRIGORIU Grieg
12.11.2017, 12:48:10

Traieste la adincimi mari in oceanul Atlantic, in apropiere de Australia, Japonia si Noua Zeelanda ? Sint siderat ! Toate aceste tari insulare are trebui arestate for emigrare ilegala intr-un ocean in care nu aveau ce sa caute. Si au mai adus si rechini latzi cu ei.

+2 (2 voturi)
Realist
13.11.2017, 13:58:23

Uluitor exemplar, ce lucruri minunate ne dezvaluie natura ! - pentru stiinta noastra, familia rechinilor a aparut acum 400 DE MILIOANE DE ANI ! Sa comparam asta cu istoria Omului - care se intinde pe doar cateva milioane de ani ! - celacantul (Latimeria chalumnae), cu 360 de milioane de ani vechime, este un alt exemplu spectaculos de fosila vie; - cele mai "batrane" organisme din categoria fosile vii sunt ...coralii, cu 760 de milioane de ani vechime !

+1 (1 vot)
Modifică Setările