Ştiinţă

articolul anterior articolul urmator

Alţi 52 de sateliţi au fost lansaţi de SpaceX pentru reţeaua sa de internet Starlink VIDEO

0
16 May 2021 11:40:20
Autor: Lorena Mihăilă
Foto Wikipedia
Foto Wikipedia

Compania SpaceX a lansat sâmbătă seara din Florida racheta reciclabilă Falcon 9 cu un lot de 52 de sateliţi pentru reţeaua sa de internet Starlink. Racheta a mai avut la bord şi un satelit radar, Capella Synthetic Aperture (SAR), şi un nanosatelit, Tyvak-0130.

Potrivit Administraţiei Naţionale a Oceanelor şi Atmosferei din SUA (NOAA), Tyvak-0130 este un „nanosatelit de observaţie astronomică a spectrului optic".

Lansarea a avut loc la 18:56 ora locală (22:56 GMT) de la complexul 39 A al Staţiei spaţiale Kennedy, din Cape Canaveral (estul Floridei), iar după 8 minute şi 30 de prima treaptă a rachetei a revenit cu succes, pe una dintre cele două barje din Oceanul Atlantic care poartă numele „Of Course I Still Love You", conform Hotnews.

În ultimele două săptămâni, cea de sâmbătă a fost cea de-a treia misiune Falcon 9 şi a 15-a pe anul 2021. Din anul 2010 au avut loc mai mult de 116 lansări cu această rachetă considerată „calul de bătaie” al companiei lui Elon Musk.

Obiectivul companiei lui Musk este de a plasa 1.584 de sateliţi din programul Starlink pe orbita terestră, la aproximativ 549 de kilometri distanţă de Terra, o distanţă mai mică decât cea obişnuită pentru dispozitivele comerciale.

Constelaţia Starlink are drept scop furnizarea de internet de mare viteză pe Terra, sateliţii fiind plasaţi la o altitudine relativ joasă pentru a oferi un timp de răspuns rapid.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările