Ştiinţă

articolul anterior articolul urmator

Boeing anunţă un zbor-test pentru capsula spaţială Starliner, la începutul anului 2022

0
20 Oct 2021 12:58:37
Autor: Maria Ţaga
FOTO NASA
FOTO NASA

Boeing îşi doreşte ca în prima parte a anului 2022 să organizeze un nou zbor prin intermediul căruia să testeze capsula sa spaţială Starliner, după ce a înlocuit trei valve defecte ce au determinat anularea acelui test în luna august.

Vehiculul spaţial dezvoltat de Boeing, care ar trebui să ajute NASA să îşi transporte astronauţii la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), s-a confruntat cu o serie de probleme care au întârziat considerabil acest program spaţial, potrivit Digi24. 

Testul, considerat crucial, nu va fi realizat cu echipaj uman şi ar putea avea loc „în prima jumătate a anului 2022", a declarat într-o conferinţă de presă John Vollmer, directorul departamentului de zboruri comerciale din cadrul grupului Boeing.

El a adăugat că următorul zbor-test, care va conţine un echipaj uman, ar putea avea loc „probabil spre sfârşitul anului 2022. Am dori ca intervalul să fie de şase luni între cele două teste", a precizat el.

Pe 3 august, lansarea capsulei Starliner a fost anulată cu doar câteva ore înainte de debutul zborului, întrucât 13 dintre cele 24 de valve ale sistemului de propulsie au rămas închise în timpul ultimelor verificări.

Echipele de la Boeing au descoperit că defecţiunea fost cauzată de o problemă de umiditate, care, interacţionând cu agentul oxidant prezent în sistemul de propulsie, a format acid azotic, o substanţă ce a contribuit la blocarea valvelor.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările