Ştiinţă

articolul anterior articolul urmator

Călătorie prin corpul uman?! Este posibilă acum la Muzeul Corpus din Olanda

0
8 May 2021 23:13:09
Autor: Anne-Marie Sandu
Foto holland.com
Foto holland.com

Muzeul Corpus din Leiden, Olanda oferă vizitatorilor o călătorie de neuitat prin interiorul corpului uman. Este o clădire gigantică realizată în forma unui corp uman. Turul expoziţiei explică exact cum lucrează corpul, cum diferite organe interacţionează şi formează legături specifice şi ce putem face pentru a ne păstra sănătatea.

Muzeul Corpus este situat într-o clădire transparentă, înaltă de 35 de metri, de forma unui corp uman. Acest muzeu explică cum funcţionează corpul, atât pe înţelesul celor mici, cât şi al celor mari.
   
 
Vrei să vezi cum funcţionează inima? Cu ce se ocupă exact celulele tale roşii? Ce se întâmplă atunci când strănuţi? Într-o călătorie... din cap până în picioare... poţi cu siguranţă afla toate astea şi răspunsuri la mii de alte întrebări care te-au frământat încă din copilărie, când ţi-ai descoperit corpul.
 

Efecte 5D şi hipersunete fac ca totul să pară real

 

 
Corpus foloseşte cele mai noi tehnici ca să te facă să înţelegi cum funcţionează corpul uman. Hipersunete, efecte 5D şi replici gigantice ale organelor umane îţi vor crea iluzia traversării cu adevărat prin interiorul corpului.
 
Trecerea de la un organ la altul se face pe o scară rulantă, iar vizitatorilor li se oferă şi căşti, în care li se prezintă în detaliu întreaga structură a corpului uman şi opera sa, şi asta în diferite limbi de circulaţie internaţională.
 
Turul durează aproximativ o oră, timp în care sunetele produse de corpul nostru sunt reproduse exact acolo unde se află grupul de vizitatori. Intrarea în corp se face prin genunchiul uriaşului.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările