Ştiinţă

articolul anterior articolul urmator

Canon a lansat EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x - obiectiv super-tele pentru fotografi profesionişti

0
21 May 2013 10:08:24
Autor: Octavian Palade
Canon EF 200-40mm f/4L IS USM Extender 1.4x
Canon EF 200-40mm f/4L IS USM Extender 1.4x

Canon adaugă o nouă categorie gamei sale de obiective super-tele şi prezintă EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x  pentru deja cunoscuta serie L, potrivit unui comunicat remis „Adevărul“.

Obiectivul EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x are o distanţă focală adaptabilă de 200-400mm, cu diafragmă fixă f/4, stabilizator optic de imagine 4-stop şi, pentru prima dată într-un obiectiv disponibil pe piaţă, un extender 1.4x integrat. Toate aceste caracteristici transformă obiectivul într-un echipament versatil, perfect pentru fotografii specializaţi pe fotografia de sport sau natură.

Cu un design robust din aliaj de magneziu, care oferă protecţie în toate condiţiile de mediu, şi lentile cu straturi speciale, acesta este ideal pentru utilizarea mobilă. Alături de cea mai înaltă calitate optică, obiectivul oferă rezultate deosebite, chiar şi în cele mai dificile condiţii.

Raza de acţiune a obiectivului EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x este mărită de convertorul intern 1.4x, care poate fi activat sau dezactivat prin apăsarea unui buton, asigurând astfel extinderea distanţei focale la 280 - 560mm – ceea ce permite fotografilor să se apropie şi mai mult de acţiunea aflată la distanţă.

Pentru a asigura o performanţă superioară a fotografiilor, designul optic include lentile cu fluorit şi dispersie ultra-redusă (UD), care ajută la minimalizarea aberaţiilor cromatice şi eliminarea estompării culorilor. Structura avansată antireflex, SubWavelength Structure Coating (SWC) şi Super Spectra Coating (SSC) reduc, de asemenea, apariţiile fantomatice şi palele luminoase. Pentru că foloseşte cea mai nouă tehnologie optică, performanţa imaginii nu este afectată atunci când se utilizează convertorul integrat.

Cu o deschidere fixă a diafragmei f/4, este posibilă utilizarea declanşatorului de mare viteză pentru a captura acţiuni în ritm alert sau scene cu luminozitate redusă. Un stabilizator optic de imagine cu design nou oferă utilizatorilor un avantaj de 4stop-uri, în timp ce IS “Mode 3” stabilizează imaginile doar în momentul expunerii – asigurând că fotografii pot realiza o panoramă rapidă, fără ca IS să supracompenseze pentru mişcare. Această caracteristică este ideală pentru fotografii de sport care, de obicei, au doar o fracţiune de secundă pentru a surprinde un subiect.

Focus puternic, flexibil

Obiectivul EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x conţine Motorul de focus Canon Ultrasonic Ring Motor ce oferă autofocalizare rapidă şi silenţioasaă. Pentru cei care preferă să îşi ajusteze singuri focusul, comanda manuală full-time permite fotografilor să focuseze manual atunci când folosesc AF. Modul Power Focus (PF) creşte versatilitatea în timpul filmărilor cu EOS-1DC sau EOS-1D X şi permite fotografilor să obţină un efect pull-focus cât mai precis, la una sau două viteze, prin simpla rotire a inelului de retragere a focusului şi oprirea la o distanţă predefinită.

Design de înaltă performanţă pentru cerinţele profesionale

Creat pentru a răspunde cerinţelor profesionale pentru o calitate superioară a imaginii şi o gamă versatilă a zoom-ului, EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x oferă un design premium adecvat obiectivelor Canon L-series, renumite în industrie.

Şasiul dur, din aliaj de magneziu, asigură că, în ciuda includerii extenderului 1.4x, greutatea obiectivului este similară cu cea a altor obiective cu aceeaşi distanţă focală. Tratamentul cu fluorit al lentilelor din faţa si din spatele obiectivului diminuează posibilitatea de depunere a prafului, în timp ce construcţia antipraf şi rezistentă la apă, permit fotografierea chiar şi în cele mai dificile condiţii meteo.

Perfomanţa optică deosebită, versatilitatea, greutatea redusa şi construcţia dură, transformă acest obiectiv într-un element esenţial din geanta oricărui fotograf de sport sau natură.

Principalele caracteristici ale obiectivul EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x:

  • Convertor 1.4x inclus, pentru mărire suplimentară, acolo unde este nevoie
  • Declanşează în lumină scăzută, cu IS 4-stop
  • Imagini de înaltă calitate cu ajutorul acoperirii cu fluorit a elementelor optice
  • AF rapid prin tehnologia USM
  • Design robust pentru utilizare în cele mai dificile medii

Haideţi să discutăm! Ne puteţi vizita şi pe pagina de Facebook Tech Adevărul. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările