Ştiinţă

articolul anterior articolul urmator

Casa fără electricitate centralizată. Tesla prezintă bateria pentru familie

0
1 May 2015 14:58:23
Autor: Vlad Andriescu
Elon Musk, şeful Tesla, prezintă bateriile companiei
Elon Musk, şeful Tesla, prezintă bateriile companiei

Compania Tesla a lui Elon Musk a lansat un nou proiect care are ca scop oferirea independenţei faţă de furnizorii de energie electrică. Folosind tehnologia din maşinila Tesla, Elon Musk a lansat Tesla Energy, baterii pentru casă, care pot stoca energia solară şi pot oferi oamenilor posibilitatea de a nu mai depinde de furnizorii de energie electrică.

Tesla vrea să facă pasul de la o companie care produce maşini, la o companie care produce tehnologii pentru baterii mai bune.

Primul produs pe care îl oferă compania americană se numeşte Powerwall Home Battery şi poate alimenta şi stoca energia electrică. E o bateria litiu-ion reîncărcabilă şi se conectează la panourile solare de pe o casă, pentru a stoca energia care nu este folosită. Unitatea lansată de Tesla se montează pe un perete, de preferinţă în garaj şi poate fi integrată în consumul obişnuit al oamenilor, care sunt conectaţi la energia electrică centralizată.

Bateria produsă de Tesla costă 3.500 de dolari pentru varianta de 10 kilowaţi/oră şi 3.000 de dolari pentru cea de 7 kilowaţi/oră. Pentru companii, există Powerpack, care seamănă cu o centrală termică şi stochează 100 de kilowaţi/oră. Micile baterii ale lui Elon Musk pot fi cuplate câte nouă, cel mult, pentru case cu un consum foarte mare. 

Potrivit Tesla, în lume se consumă 20 de trilioane (mii de miliarde) de kilowaţi oră anual, adică destul curent cât să alimenteze o familie timp de 1,8 miliarde de ani sau o centrală nucleară timp de 2.300 de ani.

Discursul lui Elon Musk trebuie privit, pentru că vorbeşte despre soluţiile pe care avem pentru a salva omenirea de la distrugere. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările