Ştiinţă

articolul anterior articolul urmator

Cercetătorii NASA au descoperit dovezi ale unui univers paralel în care legile fizicii sunt inversate

0
20 May 2020 15:50:09
Autor: Redacţia Adevărul
Captura YouTube
Captura YouTube

Descoperirea a fost realizată în urma unui experiment de detectare ale razelor şi radiaţiei cosmice derulat în Antarctica.

Cercetătorii au folosit un aparat numit ANITA (Antarctic Impulsive Transient Antenna), un detector radio montat în vârful unui balon (foto), pentru a identifica urme ale radiaţiei cosmice în aerul rece de deasupra Antarcticii, acolo unde fie nu există interferenţe, fie acestea sunt foarte puţine.

În timpul unor zboruri în 2006 şi 2014, ANITA a descoperit o adevărată fântână de particule cu o energie mare, care ieşeau din gheaţă, într-un mod asemănător unei ”raze de radiaţii cosmice inversată”. Iniţial a fost considerată o interferenţă bizară, pentru ca o investigaţie din 2016 să concludă că de fapt, ipoteza unei raze de radiaţii cosmice inversată pare să fie mai aproape de adevăr.

Experţii cred că aceste particule de energie se mişcă invers, fiind o indicaţie a existenţei unui univers paralel foarte apropiat de al nostru, în care legile fizicii sunt inversate, arată timesnownews.com.

Liderul echipei de cercetători, Peter Gorham, un profesor de fizică de la Universitate Hawaii din Manoa, a vorbit despre descoperire: ”ce am văzut acolo arăta exact ca o rază de radiaţii cosmice, însă părea că vine din interiorul gheţii, nu se reflecta în aceasta. Un lucru foarte bizar”.

Raportul Universităţii din Hawaii oferă şi o altă posibilă variantă a apariţiei acestor raze cosmice, indicând faptul că explozia unei supernove ar fi putut duce la trecerea acestora prin planeta noastră.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările