Ştiinţă

articolul anterior articolul urmator

Circuitul Hyperloop, trenul viitorului, ar putea fi construit începând cu anul acesta

0
25 Oct 2015 14:07:52
Autor: Redacţia Adevărul
Hyperloop ar trebui să fie mai rapid decât un avion.
Hyperloop ar trebui să fie mai rapid decât un avion.

Hyperloop este un proiect al lui Elon Musk care ajunge acum să fie dezvoltat în SUA. Ar trebui să fie cel mai rapid tren şi cel mai bun înlocuitor al avioanelor.

În urmă cu câteva săptămâni, s-a aflat că trenul de mare viteză dezvoltat de compania lui Elon Musk ar urma să fie testat pe parcursul acestui an. Elon Musk declarase în anul 2013 că n-ar avea nevoie decât de 6 miliarde de dolari ca să creeze primele circuite. De asemenea, energia ar veni de la Soare, fiind vorba de un sistem similar trenului Maglev care foloseşte principiul de respingere dintre doi magneţi.

Construcţia primei piste de testare ar putea începe în luna noiembrie. Deşi Hyperloop este capabil să atingă viteze de peste 1.220 de km/h, viteza acestuia în timpul testelor cu pasageri va fi limitată la aproximativ 260 km/h. Hyperloop va putea atinge viteza maximă doar atunci când nu vor fi implicaţi oameni.

Construcţia va fi un proces extrem de îndelungat, însă. Circuitul cu o lungime de 5 mile va fi finalizat abia după doi ani şi jumătate, iar în timpul testelor vor fi transportate aproximativ 10 milioane de persoane.

Află toate detaliile despre acest proiect ambiţios şi futurist

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii