Ştiinţă

articolul anterior articolul urmator

Un chinez sfâşiat de durere după moartea pisicii a plătit 35.000 de dolari pentru a o clona VIDEO

0
5 Sep 2019 17:00:25
Autor: Andrei Brînduşescu
Garlic, pisica moarta, şi puiul clonat
Garlic, pisica moarta, şi puiul clonat

O pisică din rasa British shorthair a primit cea de-a zecea viaţă, după ce a fost clonată la şapte luni distanţă de moartea sa.

Noua pisică a păstrat numele ”originalului”, Garlic, şi s-a născut pe 21 iulie, în laboratorul firmei chineze Sinogene, devenind prima pisică clonată cu succes a firmei din Beijing, relatează AFP.

Sinogene a clonat deja mai mult de 40 de câini, la preţul de 53.000 de dolari per animal. Piscile sunt mai ieftine, iar proprietarul lui Garlic, Huang Yu, a trebuit să plătească 35.000 de dolari pentru clonarea sa.

Vorbind cu AFP, un executiv al Sinogene, Mi Jidong, a indicat că, deşi clonarea animalelor de companie are un preţ destul de ridicat, nu toţi clienţii au venituri mari. ”De fapt, o proporţie mare din clienţii noştri sunt persoane tinere, care au terminat recent studiile” a spus el.

”Indiferent de originea animalelor de companie, proprietarii lor le vor vedea ca fiind parte din familie. Clonarea acestora satisface nevoile emoţionale ale tinerelor generaţii” a adăugat Jidong.

Huang Yu a fost foarte încântat de asemănarea dintre Garlic 2 şi vechea sa pisică, menţionând că ”similaritatea dintre cele două pisici depăşeşte 90 de procente”.

Animalele de companie sunt din ce în ce mai populare în China, iar proprietarii acestora sunt văzuţi ca fiind foarte cheltuitori, motiv pentru care Jidong a spus că se aşteaptă ca şi piaţa de clonare a acestor animale de companei să cunoască o creştere.

De altfel, oamenii de ştiinţă din China sunt extrem de interesaţi de procedura de clonare a animalelor, iar unul dintre motivele acestui interes sunt urşii panda, al căror număr este în scădere. Cercetătorii vor să salveze specia cu ajutorul tehnologiei de clonare.

Clonarea animalelor de companie este o practică interzisă în multe ţări, însă aprobată în zone precum Statele Unite sau Coreea de Sud. De altfel, chiar anul trecut, cântăreaţa Barbra Streisand a anunţat că a luat decizia de a-şi clona câinele.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările