Cuptorul care îşi dă seama din ce sunt compuse alimentele şi le găteşte personalizat cu ajutorul unor antene care emit unde electromagnetice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania germană Miele a lansat în cadrul IFA Berlin un cuptor care promite să schimbe pentru totdeauna gătitul. El recunoaşte structura moleculară a alimentelor şi se adaptează ”din mers”.

Cuptorul, denumit Dialog, beneficiază de o tehnologie care face posibil ca undele electromagnetice să răspundă într-un mod inteligent la textura alimentelor preparate. Carnea, de exemplu, este gătită uniform şi îşi păstrează suculenţa, peştele şi legumele îşi păstrează textura fină, în timp ce aluatul creşte mai bine, scrie start-up.ro.

O varietate de ingrediente proaspete, pentru o masă completă, pot fi puse împreună în tava cuptorului, fiind gătite perfect, în acelaşi timp şi cu 70% mai rapid decât prin metodele convenţionale de gătit.

Cuptorul Dialog beneficiază de tehnologia M Chef, dezvoltată de Miele. Aceasta presupune inducerea temperaturii necesare pentru prepararea termică specifică fiecărui aliment în parte, prin aplicarea de unde electromagnetice. Cuptorul Dialog dispune de o unitate modulară care generează unde electromagnetice într-o anumită gamă de frecvenţe şi le distribuie în cuptor prin intermediul a două antene.

image

Pentru că moleculele din mâncare sunt aranjate în moduri diferite şi se rearanjează în timpul gătitului, procesul de gătit se remarcă prin ajustarea constantă a frecvenţelor. Aceleaşi antene furnizează cuptorului Dialog feedback asupra cantităţii de energie absorbită de mâncare.

Cuptorul Dialog va fi disponibil în aprilie 2018, iniţial în Germania şi Austria.

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite