articolul anterior articolul urmator

Decenii irosite într-o perioadă favorabilă pentru istoria neamului românesc

4
18 Mar 2018 20:03:28
Simion Pruna

4 Comentarii

Scorilo
19.03.2018, 12:15:29

"Avutiile imense" au trezit si interesele altora...Si noi i-am servit ! Ca suntem "baieti" buni !

dorin valeriu domuta
20.03.2018, 08:58:22

Chiar induiosator demersul Dumneavoastra ! Cine sa ia masurile (corecte) pe care le propuneti ? Gasca de lichele, hoti si iresponsabili, inconjurata de prosti si nepriceputi, care conduce Romania de mai bine de saptezeci de ani ?

+2 (2 voturi)
nic
25.03.2018, 08:41:31

Noi romanii am fost întotdeauna "pieile roșii" ale Europei.Analfabeti prefecți,incapabili sa se administreze sau sa-si exploateze resursele,îndobitociți de religie,anticivilizationali,antieuropeni,au ajuns prin mizeria promovată de secole sa-si părăsească tara "bogata" ca sa nu moara de foame acasă.

0 (0 voturi)
TRUSCA Valentin
13.04.2018, 15:22:27

Buna ziua, Eu sunt de formatie tehnica, dar nu trebuie sa uitam ca intr-o strategie de tara pe termen lung si de componenta culturala, educationala si spirituala. Daca ne raportam numai la componenta economica nu se va putea face nimic constructiv. Strategia ii vizeaza pe roamani, care sunt oameni. Ori un om are nevoie si de cultura, de educatie si de Dumnezeu. Eu va propun sa adaugati la strategie si analiza marilor gresli care s-au facut in istoria scurta a Romaniei. Daca nu vom fi constienti de ele le vom repeta si vom bate pasul pe loc. Exista o ruptura mare intre intelectualitate atat cat poti sa-i mai spui asa si popor in general. Ea isi are radacina in eforturile de diminuare a decalajelor culturale si economice intre Romania si Europa Occidentala pe care le-a facut clasa conducatoar si intelectualitatea din secolul 19 si 20. Aceasata ruprtura exista si astazi si se manifesta prin atacurile unor multi intelectuali la adresa valorilor culturale si spirituale ale poporului. Prin ingnorare, compromitere sau mistificare. Ori este foarte important cu ce "soft" functioneaza clasa conducatoare si intelectualitatea., care ele sunt chemate sa urneasca lucrurile in orice societate.

+1 (1 vot)