Dependenţa omenirii de combustibili fosili ar putea fi eradicată într-un deceniu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poluarea produsă de arderea combustibililor sporeşte încălzirea globală.
Poluarea produsă de arderea combustibililor sporeşte încălzirea globală.

Omenirea este dependentă de combustibili fosili, dar asta nu înseamnă că nu există scăpare. În fapt, în aproximativ un deceniu problema ar putea fi rezolvată.

Planurile care aveau în vedere eliminarea completă a nevoii de combustibili fosili necesitau până la 80 de ani. Dar având în vedere viteza cu care lucrurile se schimbă, durata aceasta este una prea mare. Din fericire, o universitate din Marea Britanie este de părere că întregul proces s-ar putea derula mult mai rapid.

Astfel, studiul unui cercetător de la Universitatea din Sussex se bazează pe informaţii mai vechi, care ar fi fost ignorate în ultima perioadă. Provincia Ontario din Canada este un bun exemplu, aceasta reuşind să elimine complet nevoia de cărbune în 11 ani de zile. De asemenea, francezilor nu le-a luat decât 12 ani pentru a ajunge să-şi obţină 40% din necesarul de energie de la centralele nucleare.

Acestea sunt doar două dintre exemplele furnizate de Martin Sovacool în studiul său. Însă toate par a avea în comun un lucru important: intervenţia guvernelor. În toate situaţiile în care tranziţia la o nouă sursă de energie s-a desfăşurat rapid, guvernele naţionale au intervenit, iar prin diverse măsuri, acestea au reuşit să influenţeze comportamentul consumatorilor. Sovacool menţionează foarte clar că nu există o formula magică pentru asemenea tranziţii, însă este de acord cu Al Gore că, în cazul de faţă. schimbarea s-ar putea produce într-un deceniu.

<a href="https://www.facebook.com/adevarultech" target="_blank" rel="nofollow">Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!</a>

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite