Foaia de parcurs ambiţioasă a ESA: Trimiterea unui astronaut european pe Marte înainte de 2040 VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Captură video
Foto: Captură video

Agenţia Spaţială Europeană (ESA) doreşte să trimită un astronaut european pe Marte înainte de 2040, într-o misiune realizată în cooperare cu alte agenţii.

Explorarea fără echipaj uman a Planetei Roşii urmează să fie accelerată ca parte din pregătirile pentru acea misiune, iar ESA spune că toate opţiunile accesibile pentru lansare către Marte ar trebui luate în calcul, conform Agerpres.

ESA doreşte să joace un rol de pionierat în coborârea şi aterizarea încărcăturilor, dar şi în domeniul susţinerii vieţii. Avansurile tehnologice pentru zboruri cu echipaj uman ar trebui totodată să ajute la atingerea obiectivului, a mai spus agenţia.

Într-o viziune îndrăzneaţă de a asigura rolul Europei în explorarea spaţiului şi de a beneficia astfel de numeroasele beneficii ştiinţifice, economice şi social, ESA a publicat noua sa foaie de parcurs în domeniul explorării spaţiului, denumită Terrae Novae 2030+ (în latină pentru lumi noi). Documentul pune bazele pentru a asigura rolul principal al Europei în explorarea spaţiului, conform ESA.

„Această nouă foaie de parcurs pe termen lung pentru explorare este acum disponibilă pentru a ghida factorii de decizie care vor face alegerile cu privire la cât de departe vor duce Europa în călătoria explorării în spaţiul adânc”, a declarat David Parker, directorul de explorare umană şi robotică al ESA.

Terrae Novae nu se referă doar la explorarea unei noi lumi, ci, prin descrierea oportunităţilor nelimitate de descoperire, creştere economică şi inspiraţie, exprimă şi ambiţiile noastre pentru viitorii inovatori, oameni de ştiinţă şi exploratori ai Europei. 

Sperăm că toată lumea poate folosi această foaie de parcurs pentru a vedea viziunea noastră, axată pe trei părţi: menţinerea unei prezenţe puternice care lucrează pe orbita joasă a Pământului, trimiterea primilor astronauţi europeni să exploreze Luna în anii 2030 şi să pregătim rolul Europei pentru prima călătorie umană pe Marte”, a adăugat acesta.

 „Mai mult decât orice altă activitate spaţială, explorarea spaţiului oferă un amestec unic de curiozitate şi oportunitate – curiozitatea de a se aventura în necunoscut în căutarea de noi orizonturi şi cunoştinţe noi; şi oportunitatea de a returna societăţii numeroasele beneficii ale călătoriei. 

„Acum îi invit pe factorii noştri de decizie politică să definească nivelul de ambiţie al Europei, astfel încât ESA, împreună cu toate părţile interesate săi, să poată transpune această foaie de parcurs strategică în realitate”, a declarat directorul general al ESA Josef Aschbacher.

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite