Ştiinţă

articolul anterior articolul urmator

FOTO Tranziţia Staţiei Spaţiale Internaţionale prin faţa Soarelui, surprinsă într-o imagine superbă

0
30 Jun 2020 13:13:52
Autor: Andrei Brînduşescu
Foto: AFP
Foto: AFP

În prezent, la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale se află trei astronauţi NASA şi doi cosmonauţi ai Roscosmos.

Imaginea publicată de NASA a fost surprinsă din Fredericksburg, Vancouver, de către fotograful Joel Kowsky şi este formată din 6 cadre diferite, care prezintă silueta Staţiei Spaţiale, aflată în tranzit prin faţa Soarelui, pe 24 iunie 2020.

Asemănată cu o navă TIE fighter din peliculele Star Wars, Staţia Spaţială se deplasează în această fotografie cu o viteză de 8km/s, iar la bordul ei se află 5 persoane: astronauţii Chris Cassidy, Douglas Hurley şi Robert Behnken şi cosmonauţii Anatoly Ivanishin şi Ivan Vagner.

De asemenea, andocată la Staţia Spaţială, se află naveta Crew Dragon a celor de la SpaceX, care i-a adus în urmă cu câteva săptămâni la bord pe Behnken şi Hurley. Dacă totul va merge conform planului şi la întoarcerea celor doi pe Pământ, Crew Dragon va fi oficial omologată de către NASA pentru a putea trimite astronauţi în spaţiu.

Cei care doresc să fotografieze Staţia Spaţială Internaţională, sau să o repereze pe cerul înstelat pot folosi site-ul Spot The Station, creat de NASA, care te poate alerta cu privire la momentele în care Staţia este vizibilă din locaţia ta.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările