Huawei a inaugurat laboratorul european de inovaţie digitală în finanţe şi securitate, Fin²Sec

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Derek Yu, preşedinte Huawei pentru Europa Centrală de Est şi Canada.
Derek Yu, preşedinte Huawei pentru Europa Centrală de Est şi Canada.

Huawei a deschis astăzi, 28 septembrie, la Helsinki, laboratorul de inovaţie digitală în finanţe şi securitate, Fin²Sec, un centru de colaborare şi dezvoltare a produselor digitale.

Fin²Sec va facilita şi sprijini sectorul serviciilor financiare prin dezvoltarea de tehnologii care pot ajuta clienţii în ceea ce priveşte probleme uzuale financiare.

Huawei, alături de centrul său de cercetare şi dezvoltare din Finlanda, va colabora cu cercetători de la Universitatea Aalto şi Universitatea din Helsinki, precum şi cu 15  brand-uri, care se vor implica în lucrările laboratorului - bănci şi fintech-uri din toată Europa. 

În cadrul evenimentului de lansare desfăşurat astăzi, mai multe branduri de servicii financiare, printre care Raiffeisen Digital din Austria, BLIK, un sistem de plăţi mobil de top din Polonia şi Neonomics, pionier în servicii de open banking din Norvegia, au oferit o perspectivă unică asupra provocărilor cu care s-au confruntat în furnizarea soluţiilor digitale pentru clienţii lor.

Obiectivele noului laborator Fin²Sec se axează pe cele trei domenii cheie ce stimulează transformarea digitală: tehnologia mobilă, competiţia pentru inovaţie şi parteneriate.

Laboratorul, cu sediul la Helsinki, va ajuta fintech-urile şi companiile financiare să soluţioneze probleme emergente cum ar fi, raportul dintre experienţa consumatorilor, securitate şi noile mecanisme de autentificare.

La evenimentul de lansare, speakerii au abordat şi problema plăţilor, reliefând cercetările efectuate anul trecut de Asociaţia Euro Banking (EBA) şi McKinsey, iar concluziile discuţiei au identificat lacune în capabilităţile şi practicile necesare pentru dezvoltarea afacerilor bazate pe plăţi bancare, în special în materie de tehnologie, agilitate organizaţională şi modele de monetizare.

Participanţilor li s-a oferit o imagine de ansamblu asupra tendinţelor cheie care determină necesitatea schimbărilor în sector. Alături de dezvoltarea automatizării, personalizării, plăţilor în timp real şi open banking-ului, organizaţiile financiare au subliniat importanţa adoptării unor abordări mai sustenabile şi holistice pentru soluţiile orientate către clienţi, oferind acces îmbunătăţit şi încurajând o mai bună educaţie financiară în toate straturile societăţii.

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite