Ştiinţă

articolul anterior articolul urmator

Imaginile unui elefant ucis şi mutilat dezvăluie brutalitatea braconajului

2
19 Jul 2019 18:02:07
Autor: Andrei Brînduşescu
FOTO via Justin Sullivan
FOTO via Justin Sullivan

O fotografie realizată cu ajutorul unei drone arată un peisaj oribil, surprins în câmpiile africane: un elefant ucis de braconieri pentru fildeşul său, cu trompa şi colţii tăiaţi de aceştia.

La câţiva metri de corpul animalului se află trompa sa, tăiată cu drujba, pentru care braconierii nu au niciun folos. Acesta a fost ucis pentru fildeş, pe una dintre câmpille din Botswana, ţară care a ridicat luna trecută o interdicţie asupra vânătorii elefanţilor, deoarece populaţia acestora ”ameninţa traiul fermierilor”, triplându-se în ultimii 30 de ani.

Această decizie a provocat proteste din partea organizaţiilor de protecţie a mediului, una dintre ele (Elephants Without Borders) indicând faptul că braconajul a cunoscut o creştere imensă în ultimii ani, aproape 400 de elefanţi fiind ucişi în 2017 şi 2018.

Fotografia a fost realizată de Justin Sullivan, un realizator de documentare american, care a decis să o numească ”Deconectare” (”Disconnection”). ”Imaginea arată deconectarea noastră faţă de această situaţie” a argumentat Sullivan decizia de a numi astfel fotografia.

FOTO via Justin Sullivan

În 2018, în Botswana au fost găsite cu aproape 600% mai multe trupuri de elefanţi ucişi pentru fildeşul lor faţă de anul 2014. Ţara este una dintre cele patru care au cerut ca interdicţia globală asupra comerţului de fildeş să fie ridicată, alături de Zimbabwe, Namibia şi Zambia.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Ion Capsuna
19.07.2019, 21:24:38

Omenirea, sau cel putin o parte din ea, e un cancer pt. aceasta planeta! si unde mai pui ca acea parte a omenirii se inmmulteste exponential!

+1 (1 vot)
Dream Pervertor
23.07.2019, 07:05:08

...pe cand si la noi o interdictie totala asupra taierilor de arbori?